Teknofest'teki yangın söndürme uçakları, gösteri uçuşu sonrası alandan çıkarıldı

"Uçamaz", "Hurda", "Motoru yağ yakıyor" denilen yangın söndürme uçakları önce Teknofest'te gösteri uçuşu yaptı, sonra apar topar festival alanından çıkarıldı.

Teknofest'teki yangın söndürme uçakları, gösteri uçuşu sonrası alandan çıkarıldı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin “uçamaz” dediği Türk Hava Kurumu (THK) filosundaki yangın söndürme uçaklarının İstanbul’daki Teknofest’te gösteri uçuşu yaptığı görüntülerin yayılmasının ardından CL-215 tipi yangın söndürme uçakları Teknofest’ten çıkarıldı.

CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, söz konusu görüntüleri Twitter’dan paylaşarak “Uçamaz denilen, kuşların motoruna yuva yaptığı THK uçağı Teknofest’te yangın söndürme şovu yaptı” diye yazdı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ise Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin THK ile ilgili açıklamalarını hatırlatarak “Orman yangınında ‘hurda’ olan uçaklar, damadın festivalinde ‘ülkemizin gururu’ oluyor. Bekir Bey’in bu çelişkiyi açıklamasını bekliyoruz” dedi.

TEPKİLER ÜZERİNE GÖTÜRÜLDÜ

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte “Hani uçamaz dediğiniz uçaklar nasıl oluyor da uçuyor” sorusu gündeme geldi. Bu sorudan rahatsız olan kesimler, apar topar THK’ye ait CL-215 tipi yangın söndürme uçaklarını Teknofest’ten çıkardı. Festival 22 Eylül’e kadar devam edecekti. Bu uçaklar da festivalin bitimine kadar sergilenecekti. THK’nin Teknofest’te bulunan standı duruyor ancak yangın söndürme uçakları gelen tepkiler üzerine Ankara’ya uçuruldu.