Tekel bayisine saldıranların evinde ucuna patlayıcı yerleştirilen Tatar yayları çıktı

Ankara'da tekel bayisine saldırı düzenleyen IŞİD'in "hücre" yapılanmasına yönelik operasyonda, oklarının ucuna el yapımı patlayıcı yerleştirirek kullanılan ''arbalet'' yay silahı ele geçirildi.

Tekel bayisine saldıranların evinde ucuna patlayıcı yerleştirilen Tatar yayları çıktı

Yenimahalle ilçesi Yakacık Mahallesi’nde faaliyet gösteren bir tekel bayisine 29 Ekim’de el yapımı patlayıcıyla (EYP) saldırı düzenlenmişti.

Saldırının ardından başlatılan çalışma kapsamında, saldırıyı gerçekleştiren A.B’nin de aralarında bulunduğu 9 şüphelinin, IŞİD’in hücre yapılanmasında olduğu tespit edilmişti. Bunun üzerine jandarma ekiplerince 4 ilde düzenlenen operasyonlarda 9 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 5’i tutuklanırken 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Diğer 3 şüpheliden 2’si de çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştı.

EYP YERLEŞTİRİLEBİLEN OKLAR

İHA‘da yer alan habere göre, yakalanan IŞİD’lilerin adreslerinde yapılan aramalarda “arbalet” ya da “Tatar yayı” olarak bilinen tetik tertibatlı yay silahı ve uçlarına el yapımı patlayıcı yerleştirilen oklar bulundu.

Ele geçirilenler arasında IŞİD’lilerin arazide “arbalet silahı” ile eğitim yaptıkları anlara ilişkin fotoğraflara rastlandı. Ayrıca IŞİD’lilerin hedef olarak belirledikleri bazı kritik noktaların keşfini de tamamladıkları tespit edildi.