Tebük'te yüzlerce Türkiyeli işçinin devam ettirdiği grev Meclis gündeminde

Suudi Arabistan'ın Tebük kentinde Baytur firması bünyesinde çalışan ve hakları için greve çıkan inşaat işçilerinin direnişi Meclis gündemine taşındı. CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, işçilerin taleplerinin bir an önce karşılanmasını istedi.

Tebük'te yüzlerce Türkiyeli işçinin devam ettirdiği grev Meclis gündeminde

Suudi Arabistan’ın Tebük şehrinde Türk inşaat firması Baytur’ın bünyesinde çalışan işçilerin aylardır ödenmeye ücretleri ve kölece çalışma koşulları nedeniyle başlattıkları grev 10. gününe girdi. İşçilerin talepleriyle ilgili halen bir sonuç elde edilemezken konu Meclis gündeminde de yer buldu.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, TBMM Genel Kurulunda söz alarak yaptığı konuşmada “Suudi Arabistan’ın Tebük kentindeki bir inşaat firmasının otel ve villa şantiyesine Türkiye’den çalışmaya giden yüzlerce işçi, beş aylık birikmiş ücretleri ödenmediği için sekiz gündür grevdedirler ve Suudi polisinin kötü muamelesiyle karşı karşıya kalmaktadırlar. Turist vizesiyle yurt dışına çalışmaya götürülen inşaat işçilerinin, en temel beslenme ve barınma ihtiyaçları insanlık dışı koşullarda karşılanmaktadır. Memleketini ve ailesini ekmek parası kazanmak için geride bırakıp gurbete inşaata çalışmaya giden işçilerin ve ailelerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için Dışişleri ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığını acilen göreve çağırıyoruz” diyerek işçilerin taleplerinin bir an önce giderilmesini istedi.

“DERHAL ÇÖZÜN”

“Hem Çalışma Bakanlığı hem Dışişleri Bakanlığı, hem de oradaki Türk Konsolosluğu turist vizesi alınarak 6 aylığına çalışmaya götürülen fakat ne yazık ki bir senedir ülkeye dönemeyen işçilerin bir Türk firması tarafından ödenmeyen alacakları için harekete geçmeli ve derhal bu sorunu çözmelidirler” diyen Girgin, kurumların bu sorunu derhal çözmesi gerektiğini belirtti.