TBMM'de tezkere görüşmeleri başladı

Meclis Genel Kurulu’nda, Irak ve Suriye’ye sınır ötesi operasyon konusunda verilen yetkinin bir yıl daha uzatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi görüşülüyor.

TBMM'de tezkere görüşmeleri başladı

TBMM Genel Kurulu bugün tezkere gündemiyle toplandı.

TBMM Genel Kurulu’nda Irak ve Suriye tezkeresi görüşmeleri başladı.

CHP VE ‘İYİ PARTİ’ ‘EVET’ DİYECEK, HDP OYLAMAYA KATILMIYOR

Bugün meclis grup toplantılarında konuşan İyi Parti lideri Meral Akşener, operasyonu desteklediklerini ifade ederken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “İçimiz yana yana evet diyeceğiz” diyerek tezkereye “evet” diyeceklerini açıklamıştı. HDP’nin ise oylamaya katılmayacağı bekleniyor.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gönderilen tezkerede, “Türkiye’nin güney kara sınırlarına mücavir bölgelerde yaşanan gelişmeler ve süregiden çatışma ortamının milli güvenlik açısından taşıdığı risk ve tehditlerin artarak devam ettiği” ifadeleri kullanıldı.

Tezkerenin Irak ile ilgili bölümünde ise “Diğer taraftan Irak’ta PKK ve DEAŞ unsurlarının varlığını sürdürmesi, etnik temelli ayrılıkçılığa yönelik girişimler, bölgesel barışa, istikrara ve ülkemizin güvenliğine doğrudan tehdit oluşturmaktadır. PKK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere Suriye’de mevcudiyetini sürdüren terör örgütleri, ülkemize yönelik eylemlerini sürdürmektedir” denildi.

TEZKERE KABUL EDİLDİ

Suriye ve Irak Tezkereleri TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.

Irak ve Suriye’ye asker gönderilmesi hakkında yetki veren Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi’nin süresi bir yıl daha uzatıldı. Kabul edilen tezkere ile; Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), Irak ve Suriye’deki terörist unsurlarla mücadelesi kapsamında sınır dışında görevlendirilmesi öngörülüyor. 1 yıl daha uzatılan Tezkere; AKP, CHP, MHP ve ‘İyi Parti’nin oyları ile kabul edildi.