‘TBMM’de bir ilk yaşanabilir’

Yıldırım’ın istifasıyla boşalacak Meclis Başkanlığı koltuğu için AKP’den Kurtulmuş, Bostancı ve Dedegil'in adları geçiyor.

‘TBMM’de bir ilk yaşanabilir’

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın AKP’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday olmak için 18 Şubat’ta istifa edeceğini açıklamasının ardından, yeni Meclis Başkanının kim olacağı sorusu belirsizliğini koruyor.

İçtüzük gereği en yaşlı Başkanvekili sıfatıyla, MHP Milletvekili Celal Adan’ın seçim bitene kadar başkanlığa vekalet edeceği belirtilirken,  Habertürk gazetesi köşe yazarı Muharrem Sarıkaya, Meclis Başkanlığı için üç ismi gündeme getirdi.

KURTULMUŞ VE BOSTANCI

En geç 23 Şubat günü TBMM’nin yeni Başkanı’nın seçilmiş olacağını ifade eden Sarıkaya, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin aday çıkarmayıp AKP’nin gösterdiği ismi destekleyeceğini söylediğini hatırlattı.

“Dolayısıyla yeni Başkan’ın da AK Parti içinden olması kaçınılmaz görünüyor” diyen Sarıkaya, AKP kulislerinde adaylık için adı geçen isimleri şöyle açıkladı:

“Parti kulisinde ise adaylık için Numan Kurtulmuş, Naci Bostancı, Mustafa Şentop, Bekir Bozdağ’ın adı geçiyor. Favori gösterilen ise iki isim var MHP milletvekillerinin sıcak baktığı, Grup Başkanı Naci Bostancı ile makul ve sorun çözücü kimliği ile partinin ikinci adamı Numan Kurtulmuş…”

‘İLK KADIN MECLİS BAŞKANI OLABİLİR’

Sarıkaya, AKP kulislerinde dünden itibaren yeni bir sürpriz ismin daha dolaşmaya başladığını kaydederek, “Eğer iddia gerçekleşirse TBMM tarihinde ilk kez bir kadın Başkan olacak” ifadelerini kullandı.

Sarıkaya’nın yazısındaki ilgili kısım şöyle:

“Kuliste adı dolaşıma sokulan ise İstanbul Milletvekili Alev Dedegil… İstanbul Kadın Araştırmaları Merkezi Kurucu Başkanlığı’nın yanı sıra AK Parti yönetim kadroları dahil çeşitli kademelerde görev yapan Dedegil, 4 dönemdir milletvekilliği görevini sürdürüyor. AK Parti’nin birçok konuda ilk gerçekleştiren olmaya dönük merakı ilk kadın Başkanı da getirir mi; bilinmez…

Eğer Dedegil olmazsa, Numan Kurtulmuş veya Naci Bostancı TBMM’nin yeni başkanıdır.”