TBMM İdare Amiri: ABD seçim iptalinden rahatsız oluyorsa, demek ki yapılan işte bir hikmet var

TBMM) İdare Amiri ve AKP'li vekil Hasan Turhan, İstanbul seçimlerinin iptal kararını "ABD rahatsız oluyorsa demek ki bundan bir hikmet var" diyerek meşrulaştırmaya çalıştı.

TBMM İdare Amiri: ABD seçim iptalinden rahatsız oluyorsa, demek ki yapılan işte bir hikmet var

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) İdare Amiri ve AKP İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Üsküdar Giresunlular Derneği’nin iftar programında konuştu.

23 Haziran’da İstanbullular’ın yeniden sandık başına gideceğini kaydeden Turan, “Bu seçimin çok daha güzel olacağına gönülden inanıyoruz” derken, seçim iptal edildiğinde ABD’den bir açıklamayı hatırlatarak  “Dediler ki, ‘Türkiye’de seçimlerin ertelenmesinden rahatsızız.’ Başka kimler rahatsız olmuş, Almanya ve İngiltere rahatsız olmuş. Peki, onlar rahatsız oluyorsa, demek ki yapılan işte bir hikmet var. O zaman, 23 Haziran’da onlara 1 haftalık yas ilan ettirmeye hazır mıyız?” dedi.

Turan sözlerini şöyle devam ettirdi:

“İstanbul’da en az 20-30 yıldır yaşayanlar bilirler yenisini, eskisini… Aslanı kediye boğdurmayalım. Bu ülkeye Başbakanlık yapmış, TBMM Başkanlığı yapmış, Ulaştırma Bakanlığı yapmış, ülkemizin doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine, her bir yerini kara yollarıyla, hava yollarıyla, demir yollarıyla, deniz ulaşım araçlarıla donatmış bir büyüğümüzü bir ilçe belediye başkanına tercih edemeyiz. Ne aklımız, ne vicdanımız ne de terazimiz buna müsaade etmez”