TBMM Başkanı Şentop: Türkiye NATO’nun en sadık üyesidir, Türkiye’nin güvenliği NATO’nun güvenliğidir

Türkiye'nin "NATO'nun en sadık üyesi" olduğunu belirten Şentop, "Türkiye'nin güvenliği aslında NATO'nun güvenliği olarak telakki edilmelidir." dedi.

TBMM Başkanı Şentop: Türkiye NATO’nun en sadık üyesidir, Türkiye’nin güvenliği NATO’nun güvenliğidir

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Ankara’da Hacı Bayram Camii çıkışında açıklamalarda bulundu.

Şentop, Suriye’de Fırat’ın doğusuna yönelik başlatılan askeri harekat için NATO’nun güvenliğine dikkat çekip “Türkiye NATO’nun en sadık üyesidir. Türkiye’nin güvenliği NATO’nun güvenliğidir” dedi.

“Terör koridorunu ortadan kaldırmak ve orayı güvenli bölge haline getirmek. Türkiye çok uzun zamandır orada terörle mücadele ediyor. Burada hiçbir ülkenin Türkiye’ye söyleyeceği bir şey yok. Bütün yollar denendi netice alınamayınca Barış Pınarı Harekatı başlatıldı. Tercihimiz müzakereler yoluyla halledilmesiydi ama netice alamayınca bunu Türkiye askeri harekatla yapacak güce sahip” diyen Şentop, NATO ve diğer ülkelerden gelen açıklamaları da değerlendirirken “NATO adına açıklama yapan genel sekreterin açıklaması doğru bir açıklamaydı. Türkiye NATO üyesi müttefiklerini yanında görmek isterdi. Türkiye NATO’nun en sadık üyesidir. Türkiye’nin güvenliği NATO’nun güvenliğidir” değerlendirmesinde bulundu.