TBMM Başkanı Şentop: Bize uçak vermeyenler kendi uçağımızı yaptığımız zaman 'eyvah biz ne yaptık' diyecekler

TBMM Başkanı Şentop, "Bize uçak vermeyenler kendi uçağımızı yaptığımız zaman 'Eyvah biz ne yaptık' diyecekler." iddiasında bulundu.

TBMM Başkanı Şentop: Bize uçak vermeyenler kendi uçağımızı yaptığımız zaman 'eyvah biz ne yaptık' diyecekler

TBMM Başkanı Şentop, Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde Bağlık Mahallesi’nde Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Ortaokulu’nun açılışına katıldı.

Açılış’ta yaptığı konuşmada eğitimle ilgili bazı konulara değindikten sonra İstanbul’da düzenlenen TEKNOFEST ile ilgili de konuşan TBMM Başkanı Şentop, “Savaş uçağı ve yolcu uçağımızı da en kısa zamanda yapacağız. Bize uçak vermeyenler kendi uçağımızı yaptığımız zaman ‘Eyvah biz ne yaptık’ diyecekler.” dedi.

“Hava araçları, savunma silahları başta olmak üzere teknoloji ürünleri sergilendi. Bizim gençlerimiz ve yeni nesillerimiz bunları yaptı. Kendi gök kubbemizde gösteri yapan hava araçları daha düne kadar dışarıdan almak zorundaydık. Kötü komşu insanı ev sahibi yapar, misali sözde müttefiklerimizden alamadığımız İHA’lardan başlamak üzere silahlı insansız hava araçlarını, helikopteri, tankları bizler yapmaya başladık. Savaş uçağı ve yolcu uçağımızı da en kısa zamanda yapacağız. Bize uçak vermeyenler kendi uçağımızı yaptığımız zaman ‘Eyvah biz ne yaptık’ diyecekler. Azim, inanç ve inat olduktan sonra tekeden süt çıkarırız. Hepsini de yerli ve milli imkânlarla yapabiliriz. Yeter ki kendimize olan güvenimizi kaybetmeyelim. İstersek başaracağımıza olan inancımızı koruyalım. Gençlerimizde, çocuklarda bu umudu görüyorum. İş adamlarında enerjiyi görüyorum. Kendimize inanacak ve güveneceğiz. Unutmamalıyız ki vazgeçersek kaybederiz. İnatla ısrarla çalışacağız ve mutlaka başaracağız” dedi.