TBB Başkanı Feyzioğlu'ndan tepki çeken açıklama: Hayali seçmen paylaşımlarının arkasında küresel güçlerin operasyonu var

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan seçim güvenliği konusunda iktidarın sözcülüğüne soyunan YSK Başkanı Sadi Güven'i aratmayacak bir açıklama geldi.

TBB Başkanı Feyzioğlu'ndan tepki çeken açıklama: Hayali seçmen paylaşımlarının arkasında küresel güçlerin operasyonu var

Yerel seçimler öncesi Türkiye’nin birçok bölgesinde hayali seçmen haberleri gelirken, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’ndan iktidarın sözcüsü gibi konuşan YSK Başkanı Sadi Güven’i aratmayacak bir açıklama geldi.

Metin Feyzioğlu, “Sosyal medyada ‘bilmem kaç bin ölü oy kullanıyor’, ‘bir çiftlikte 20 bin kişi yazılmış, orada 5 bin kişi yığılmış’ gibi, ‘dayımın oğluna bir arkadaşı söylemiş kesin bilgi yayın’ gibi paylaşımların arkasında Türkiye’de sandığı itibarsızlaştırıp müdahale zemini arayan küresel güçlerin gayet planlı operasyonu vardır.” dedi.

“Sandığı elde somut delil yokken güvensiz ilan etmek Türkiye üzerinde oynandığından zerre kadar şüphe duymadığımız, tüm Orta Doğu’yu şekillendirmeyi amaçlayanların Türkiye’yi de dahil ettikleri planın bir parçasıdır çünkü sandığı güvensiz ilan edilmiş bir memlekete uluslararası kamuoyunun desteğiyle küresel güçler gizli ya da açık müdahale yetkisi kendilerinde görmeye başlarlar.” diyen Feyzioğlu, “Suriye’ye müdahale böyle olmuştur, Irak’a müdahale böyle olmuştur, Libya’ya müdahale böyle olmuştur. Mısır, Cezayir böyle karışmıştır.” ifadelerini kullandı.

“ÇIKSINLAR SAHAYA TEK TEK TESPİT ETSİNLER”

Tüm siyasi partilerin tespitini yapmak zorunda olduğunu belirten Feyzioğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Benim oyumu, benim irademi kanunun korumakla görevli kıldığı yer siyasi partidir. O siyasi partiler ilçe binalarında ya da sosyal medya klavyeleri önünde dedikodu yapacağına, iktidar muhalefet beni ilgilendirmiyor, alsınlar ellerine listeleri çıksınlar sahaya tek tek tespit etsinler, tutanaklarını tutsunlar ilçe seçim kurullarına, oradan sonuç alamazlarsa YSK’ya delilleriyle birlikte götürsünler.

“70 BİN ŞÜPHELİNİN SEÇMENLİĞİ İPTAL EDİLMİŞ”

Feyzioğlu aynı konuşma içerisinde, Kocaeli’ye gelmeden YSK Başkanı Sadi Güven’le görüştüğünü de dile getirerek, “Şu ana kadar 70 bin şüpheli tespit etmişler ve bunların seçmenliklerini askıya almışlar. Her mahallenin yetkilisinin incelemesine imkan var, yetmedi sorumlu vatandaş bilinciyle her binanın sakininin benim binamda yasa dışı bir kayıt yapıldı mı diye inceleme sorumluluğu var.” şeklinde konuştu.