Tatvan Seçim Kurulu'ndan HDP'ye 'normal' yanıt

Tatvan'da, 2 bin 276 oyun geçersiz sayılmasının ardından, AKP adayının 275 oy farkıyla kendini Belediye Başkanı ilan etmesi İlçe Seçim Kurulu tarafından 'normal' sayıldı. Kurulun CHP'li üyesi de itirazın aleyhinde oy kullandı.

Tatvan Seçim Kurulu'ndan HDP'ye 'normal' yanıt

Bitlis’in Tatvan ilçesindeki seçimlerde 2 bin 276 oyun geçersiz sayılmasının ardından, AKP adayının 275 oy farkıyla kendini Belediye Başkanı ilan etmesine itiraz eden HDP, bu sonuçları İlçe Seçim Kurulu’na taşımıştı.

Artı Gerçek’ten Mücahit Avras’ın haberine göre, HDP’nin Salı günü yaptığı itiraz başvurusuna İlçe Seçim Kurulu’ndan bugün skandal niteliğinde bir yanıt geldi.

HDP Tatvan Belediye Eşbaşkan adayı Serap Çakmak Genç, Tatvan İlçe Seçim Kurulu’nun yaptıkları itiraz başvurusuna cevaben; ’31 Mart akşamı yapılan sonuç birleştirme tutanaklarında ve kendilerine ulaşan verilerin sayımında herhangi bir tutarsızlığın görülmediği’ gerekçesiyle yaptıkları başvurunun İlçe Seçim Kurulu’nca reddedildiğini söyledi.

‘KURULUN CHP’Lİ ÜYESİ DE İTİRAZ BAŞVURUMUZUN ALEYHİNDE OY KULLANDI’

HDP’li Çakmak, İlçe Seçim Kurulu’nda görevli CHP üyesinin de, HDP’nin yapmış olduğu itiraz başvurusunun reddi yönünde oy kullandığını belirterek; ”Bizim başvurumuzun İlçe Seçim Kurulu’nca reddedilmesine yönelik toplantıda, kurulun CHP’li üyesi de itiraz başvurumuzun aleyhine oy kullandığını öğrendik. Bu bizim açımızdan kabul edilebilir bir durum değildir. Mevcut iktidarın birçok uygulamasından şikayetçi olan bir parti üyesinin üyesi başka bir muhalefet partisinin başvurusunun reddi yönünde oy kullanmasının çok yakışıksız kaldığını düşünüyoruz. CHP’li bu üyenin içinde bulunduğu bu durumu da ayrıca kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi.

HDP’li Çakmak, İlçe Seçim Kurulu’nca itiraz başvurusunun reddedilmesinin ardından İl Seçim Kurulu’na gerekli itiraz başvurularını yapacaklarını da ifade etti.