'Tatil Vergisi' Meclis'ten geçti: Erdoğan isterse arttırabilecek

Kamuoyunda 'tatil vergisi' olarak bilinen Konaklama Vergisi dün Meclis Genel Kurulu'ndan geçti. Buna göre konaklama vergisi oranı yüzde 2 olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı'na gerektiği durumlarda bu vergiyi artırma yetkisi verildi.

'Tatil Vergisi' Meclis'ten geçti: Erdoğan isterse arttırabilecek

Yeni vergiler TBMM Genel Kurulu’nda dün akşam görüşüldü. Kamuoyunda ‘tatil vergisi’ olarak bilinen Konaklama Vergisi AKP milletvekillerinin kabul edilen önergesi ile yeniden düzenlendi.

Buna göre otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, misafirhane, kamping, dağ evi, yayla evi gibi konaklama tesislerinde verilen geceleme hizmeti ile bu hizmetle birlikte satılmak suretiyle konaklama tesisi bünyesinde sunulan yeme, içme, aktivite, eğlence hizmetleri ile havuz, spor, termal ve benzeri alanların kullanımı gibi hizmetler Konaklama Vergisi’ne tabi olacak. Geceleme hizmetinin, sağlıklı yaşam tesisleri, eğlence merkezleri gibi tesislerin bünyesinde sunulması, vergilendirmeye etki etmeyecek.

Konaklama Vergisi’nin oranı yüzde 2 olacak. Cumhurbaşkanı, bu oranı bir katına kadar artırmaya, yarısına kadar indirmeye, bu sınırlar içinde farklı oranlar tespit etmeye yetkili olacak.

Konaklama Vergisi, konaklama tesislerince düzenlenen fatura ve benzeri belgelerde ayrıca gösterilecek. Bu vergiden herhangi bir ad altında indirim yapılamayacak. Konaklama Vergisi, Katma Değer Vergisi matrahına dahil edilmeyecek.