'Tartışmalı enflasyon rakamları araştırılsın' önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) tartışmalı enflasyon rakamlarının araştırılmasına yönelik önerge, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) yapılan oylamada AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

'Tartışmalı enflasyon rakamları araştırılsın' önergesi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi

‘İyi Parti’ Kayseri Milletvekili Dursun Ataş Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) tartışmalı enflasyon rakamlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı.

Dursun Ataş, enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, 15 yılın rekorunu kıran eylül 2018 enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından görevinden alınan TÜİK Başkan Yardımcısı Enver Taşçı’yı hatırlatarak, 26 ay sonra enflasyonun bu kez tek haneye düşürülmesinin şüpheli olduğunu belirtti.

Bu konuda hazırladıkları araştırma önergesini 21 Milletvekilinin imzasıyla Meclis Başkanlığına sunan Ataş, markette, pazarda fiyatlar sürekli artarken, her gün zam haberleri gelirken eylül ayı enflasyonu 26 ay sonra tek haneye düşürülmesinin ciddi şüpheleri beraberinde getirildiğini söyledi.

Ataş, önergeye ilişkin, “İYİ Parti olarak diyoruz ki; bu şüpheli durumu bir an önce araştırılarak açıklığa kavuşturalım. Bu enflasyon sepetinin içinde, vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren neler var? Varsa hangi oranlarda var? Nasıl bir hesaplama yapılıyor? Bunu birlikte görelim. Bir devlet kurumunun daha, itibarıyla oynanmasının vatandaş nezdinde güvenilmez hale gelmesinin önüne geçelim diyoruz” ifadelerini kullandı.

Ancak yapılan oylama sonrasında sözkonusu araştırma önergesi AKP ve MHP’nin oyları ile reddedildi.