Tarikatlar seçim kararını açıkladı!

Yerel seçimlere günler kala, tarikat yapılanmaları yine siyasete müdahil olarak partilerine destek istedi.

Tarikatlar seçim kararını açıkladı!

AKP’nin desteğiyle 17 yılda ülkenin her yanına pıtrak gibi yayılan tarikat örgütlenmeleri, 31 Mart yerel seçimleri öncesi 24 Haziran 2018 seçimleri öncesinde olduğu gibi hangi partiyi destekleyeceklerine ilişkin kararlarını açıkça dile getirdi.

AKP’ye yakın Yeni Şafak‘ın haberine göre, sözkonusu dinci yapılanmalardan biri olan İsmailağa adına, Mahmut Ustaosmanoğlu’nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu “Efendi Hazretlerimizin, özellikle Prof. Dr. Necmeddin Erbakan Hoca’nın vefatının ardından, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın desteklenmesini açıkça söylediğini, buna rağmen söz konusu kesimin böyle bir durum vaki olmamış gibi bir algı oluşturmaya çalıştığını, sürecin hassasiyeti dolayısıyla bir kere daha kardeşlerimize hatırlatmak isteriz” diyerek desteğini ilan etti.

Habere göre, özellikle Sağlık Bakanlığı’nın yanı sıra çok sayıda sektörde faaliyet gösterdiği bilinen Menzil tarikatı da ‘Cumhur İttifakı’na açık desteğini ilan etti. Tarikatın yasal kuruluşu Semerkand Vakfı, destek çağrısının yanısıra herkesi de sandığa davet etti.

Bir diğer tarikat örgütlenmesi olan İskenderpaşa da, “lider”leri Muharrem Nureddin Coşan tarafından yapılan açıklamayla tarafını belli etti. Açıklamada “Bizi bize, bizi nefsimize, kardeşi kardeşe, Kürt’ü Kürt’e, Arap’ı Arap’a, Alevi’yi Sünni’ye, Türk’ü Türk’e, Agop’u Abdullah’a, milleti de zillete düşüren kahrolmuştur. Ayrıştıran, bölen, ötekileştiren, itibarsızlaştıran, tefrika sokan, şeytan güdümlü, tek dişli canavar kahrolmuştur. Barış ve selamet elçisi inancımız her daim baki ve payidar olacaktır. Bu bağlamda, biz de ‘evet’ diyerek sizi destekliyoruz.” denildi.

Öte yandan, Nurcuların yayın organı Yeni Asya gazetesi ise 31 Mart seçimlerinde Demokrat Parti’ye destek vereceklerini açıkladı.

Açıklamada “Önümüzdeki seçimleri de Demokrat zihniyeti ve demokrasimizi güçlendirecek bir fırsat olarak telâkki ediyoruz. Yeni Asya olarak ‘Kur’ân, İslâmiyet ve vatan hesabına’ Demokratlara destek olmayı talebelerine tavsiye eden Bediüzzaman Said Nursî’nin görüşleri ışığında yerel seçimlerde de Demokratlara ve Demokrat Parti’ye destek olma kararını aynen yineliyor ve seçimlerin vatana ve millete hayırlara vesile olmasını diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.