Tarikat savaşı! Suriye'de değil İzmir'de: İslam devleti kurulursa bunların yaşam hakkı yok

İzmir'de iki tarikat birbirine girdi. Çıkan kavgada çakılar çekildi, silahlar ateşlendi...

Tarikat savaşı! Suriye'de değil İzmir'de: İslam devleti kurulursa bunların yaşam hakkı yok

İzmir’de tarikatların bir süredir sosyal medya üzerinden atışmalarla sürdürdüğü kavga açık çatışmaya dönüştü.

IŞİD paralelindeki selefi çizgiye yakın Vasat Kitabevi adıyla faaliyet gösteren ve başında ‘Ebru Haris’ lakabıyla tanınan şahsın bulunduğu cemaat grubu, bir süredir internet üzerinden başta İsmailağa ve Menzil olmak üzere “şirk”le suçladıkları belli cemaatleri hedef alan yayınlar yapıyordu. Hatta “Ebu Haris”,  video konuşmalarında sözkonusu cemaatler için “İslam devleti kurulursa bunların yaşam hakkı yok” demişti.

Aynı şekilde bu suçlamaya karşı iki cemaat de Vasatçıları “ehli sünnet”in dışında bir yapı olarak hedefe koyuyordu.

Harareti giderek artan bu tartışma geçtiğimiz günlerde sokak kavgasına çevrildi. İçlerinde Ebu Haris’in de olduğu Vasat grubu, iddiaya göre Menzil’den olan gruba saldırdı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde kavga sırasında bir çakının çekildiği ve bir de silahın ateşlendiği görülüyor.
Yaralananların da olduğu söylenen olay sonrası “Ebu Haris” ve grubunun gözaltına alındığı, ancak sonrasında serbest bırakıldığı öğrenildi.

“POLİS MENZİLCİLER İÇİN ‘MÜŞRİK’ DEDİ”

Olaya ilişkin daha sonra Youtube kanalı üzerinden açıklama yapan “Ebu Haris”, olay öncesinde Menzil grubunun “silahları getirin” demesi üzerine üzerinde bulundurduğu silahı nefs-i müdafaa amaçlı kullandığını ve yere ateş ettiğini öne sürdü. “Ebu Haris” konuşmasında Menzilcileri hedef alırken “Vallahi bizi gözaltına alıp ifademizi alan polisler dahi sizin pis bir müşrik olduğunuzu söylüyor. Ancak siz bunu hala anlamadınız” dedi.

Vasat grubu ve Ebu Haris isimli şahıs ile diğer cemaatler arasında yaşanan kavgayı daha önce “çocuklarını okula ‘küfürdür’ diye göndermeyen aile” üzerinden merceğe aldığımız haberimizi tekrar okurlarımızla paylaşıyoruz:
https://gazetemanifesto.com/2019/ismailagadaki-cocuklara-neden-el-koymuyorsunuz-261391/