Tarikat devletine doğru

Tarikat devletine doğru

01-09-2019 09:19

Ülkemizde tartışma başlıklarından birisi de tarikat ve cemaat yapılanları. Özellikle FETÖ sonrası gündeme gelen bu tartışma tarikat ve cemaatlerin devlet örgütlenmesi üzerine daha çok yoğunlaşıyor.

Ülkemizde tartışma başlıklarından birisi de tarikat ve cemaat yapılanları. Özellikle FETÖ sonrası gündeme gelen bu tartışma tarikat ve cemaatlerin devlet örgütlenmesi üzerine daha çok yoğunlaşıyor. Diyanet Başkanlığı tarafından yayınlanan ve kamuoyunda Tarikatlar Raporu olarak bilinen belge, bu tartışmaları daha da alevlendirmiş durumda.

Biz de bu haftaki Pusulamızı bu konuya ayırdık. Berkay Çelen’in genel bir tablo çizdiği yazısının başlığı “Yeraltından devlet katına” başlığını taşıyor. İkinci yazımız yargıda tarikat örgütlenmesine üzerine. Selin Aksoy tarafından kaleme alındı. “Yargıda cemaat örgütlenmesi” başlıklı yazımızı özellikle Sağlık ve İçişleri Bakanlığı’nda örgütlenen başka bir tarikat üzerine yoğunlaştırdığımız yazımız izliyor. Ali Can Demir tarafından yazılan üçüncü yazımızın başlığı ise “Devlet tarikatlara teslim”. Ve son yazımız ise Bahar Emek tarafından kaleme alınan “Diyanet’in raporu ne demek istiyor?” başlığıyla Diyanet tarafından kaleme alınan tarikatlar raporunu konu ediniyor.

İyi okumalar…