Tarihsel TKP ve TİP üyelerinden komünist adaylara destek

TİP ve TKP'li komünistler, İstanbul'un bağımsız komünist adayı Aysel Tekerek'e desteklerini iletti.

Tarihsel TKP ve TİP üyelerinden komünist adaylara destek

31 Mart yerel seçimlerde Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) desteklediği Bağımsız Komünist adaylara bir destek de tarihsel Türkiye Komünist Partisi ve tarihsel Türkiye İşçi Partisi üyelerinden geldi.

Seçim çalışamaları kapsamında İstanbul’daki çalışmalarına yoğun bir biçimde devam eden Aysel Tekerek, İstanbul’da tarihsel TKP ve TİP üyeleri ile bir araya geldi.

Buluşmada TİP ve TKP’li komünistler, İstanbul’un bağımsız komünist adayı Aysel Tekerek’e desteklerini iletti.

Tekerek, buluşmayı “Tarihsel TKP ve TİP üyelerinden Bağımsız Komünist Adaylara destek var… Diyorlar ki; İstanbul’da Aysel Tekerek, Gaziantep’te Sibel Altıntaş, İzmir’de Deniz Tütmez, Sakarya’da Murat Taksim.. Selam olsun!” ifadeleriyle duyurdu.

Tarihsel TKP’liler ve TİP’lilerin yayımladığı destek metni şu şekilde:

Yerel seçimler yaklaştıkça düzen siyasetinin çirkinlikleri bir kez daha gözler önüne seriliyor. Önemli olan bu çirkinlikleri yığınlara taşıyabilmek ve onların bilinçlerinde düzen siyasetinin gerçek yüzünün farkına varabilmelerini sağlayabilmektir.

Medyada her gün bu çirkinlikler aslında haber olarak gündeme düşüyor. AKP’den CHP’ye, CHP’den AKP’ye, MHP’den İYİP’e, İYİP’den MHP’ye transferler boy boy gazetelerde yer alıyor.

Baştan beri söylediğimiz, düzen partilerinin hepsinin aynı olduğu gerçeği! Kimi düzenin yürümesini sağlıyor, kimi ise düzenin emniyet sübaplığını yapıyor. Değişmeyen tek şey sınıfsal iktidarı ellerine tutanlar.

Öncelikle yerel seçimler ve bu seçimler sonucu oluşacak yerel yönetimler ile sınıfsal iktidar ve onun yürütücüsü merkezi iktidar arasındaki ilişkiyi ortaya koymamız gerekiyor.

Belediyeler vurgun, talan ve ranta açılan kapıların en önemli olanlarından biridir.

Bugün rant kapısı haline gelmiş yerel yönetimlerde bu kapının ancak işçi sınıfı ve emekçilerin siyasi iktidarı ele geçirmesiyle, iktidar olmasıyla kapanacağını anlatmalıyız. Tabi ki asıl hedefimiz siyaseti bu egemenler tarafından belirlenen düzen siyasetinin dışına çıkartmak gerekliliğidir.

Bunu sağlamanın yolu, meydanı bunlara bırakmayarak kitlelere bu düzen içi siyasetin asıl yüzünü göstermek olmalıdır. Burada unutulmaması gereken nokta, asla ve asla işçi sınıfının bağımsız sınıf siyasetinden taviz vermemek, düzen partilerinin kuyruğuna takılmamak olmalıdır.

Bazı siyasi kesimlerde etkin olan AKP’yi geriletmek için AKP zihniyetine, AKP’ye karşı herkesle şartsız, şurtsuz bir araya gelirim mantığı, bize göre temeli yanlış bir düşünceye dayanan kuyrukçu bir mantıktır. Temelindeki yanlışlıklardan biri, öncelikle AKP’nin sınıflar üstü bir iktidar olmadığı, sermaye iktidarın yürütücüsü olduğu, iktidardaki sınıfın, her zaman, koşullara göre yeni yürütücüler bulacağı, yürütücü gitse de iktidarın sınıfsal karakterinin aynı kalacağı, bir değişime uğramayacağı gerçeğinin bir türlü anlaşılmamasıdır. Bir diğeri ise sermayenin AKP eliyle kendini yeniden üretebilmek için siyasi üst yapıda, alt yapıdaki olumsuzluğu aşabilmek adına yaptığı değişimlerin artık tamamlanmış olmasıdır.

Bundan böyle bu değişimden geri dönüş, yürütücü değişse de olası değildir. Bu nedenle de artık AKP’nin geriletilmesi diye tek bir hedef solun misyonu değildir.

Tüm bunlar bağlamında bizlerin yapması gereken, işçi sınıfının bağımsız sınıf siyaseti doğrultusunda kendi yerel yönetim anlayışımızı, bu konuda herkesten çok daha fazla, vurguna ve talana karşı olan Komünistler olarak, söz söyleme hakkımızın olduğunun bilincinde olarak, yığınların önüne koymamızdır.

Bu yerel seçimlerde en temel insan hakkı olan ulaşım, barınma, su ve benzeri hizmetlerin parasız olmasını ve bu düzenin kökten değişmesini savunan işçi sınıfının ve sosyalizmin temsilcileri olan bağımsız komünist adayların desteklenmesi çağrısında bulunuyoruz.

Bu nedenle biz komünistlerin oyu; İstanbul’da Aysel Tekerek’e, İzmir’de Deniz Tütmez’e, Antep’te Sibel Altıntaş’a, Sakarya’da Murat Taksim’e…

Naciye Babalık

Umut İleri

Ekim Zehra Çakıroğlu

Ercihan Görürgöz

Avni Sevinç

İbrahim Özyürek

Şaduman Özyürek

İbrahim Selçuk

Mikail Eroğlu

Metin Birkan

Paşa Erbey

Raşit Altay

Aydan Çetintürk

İbrahim Güner

İrfan Tunca

İlhan Tunca

Güner Tunca

Recep Zengin

Mustafa Sarıbaş

Kenan Doğan

Dilek Günseli Doğan

Muharrem Kahraman

Erkan Sarı

Kemal Parlak

Rafet Yardım

Cemil Topal

Cahit Albayrak

Hayrettin Torun

Yahya Oskay

Hıdır Çevik

Kamber Söğüt

Suat Gençağa

İbrahim Özmen

Ali Tuncer

Kemal Gürbüz

Hasan Ergün

Atilla Göktaş

Kadri Kar

Nimet Çakılkaya

Mehmet Keçeci

Nadir Uygun

Sedat Özen

Nurettin Fırat

Hüseyin Nurali

Naciye Karakoçak

Hüseyin Karaca

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Komünist Başkan adayı Aysel Tekerek, bugün sabah saatlerinde ise Kadıköylülerle kahvaltıda buluştu.