Tanrıkulu: Ağzımızı açtığımızda fezleke gelmektedir

"Bizlerin dahi milletvekili olarak konuşma özgürlüğümüz yok."

Tanrıkulu: Ağzımızı açtığımızda fezleke gelmektedir

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun ‘Barış Pınarı Harekatı’na yönelik sözlerine soruşturma başlatmıştı.

Tanrıkulu soruşturma ile ilgili olarak, “Şu anda milletvekilleri olarak bizlerin dahi ifade özgürlüğü yoktur, ağzımızı açtığımızda arkamızdan direk fezleke gelmektedir” diye konuştu.

Tanrıkulu, İçtüzük 37. Maddesi uyarınca “İfade Özgürlüğünün Eksiksiz Sağlanması Bağlamında; Terörle Mücadele Kanunu ile Türk Ceza Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”nin doğrudan gündeme alınması için yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye’de şu anda ifade özgürlüğü yok. Kimsenin bu ortam içerisinde muhalif bir görüşü ifade etmesinin zemini kalmamıştır.

Şu anda milletvekilleri olarak bizlerin dahi ifade özgürlüğü yoktur, ağzımızı açtığımızda arkamızdan direk fezleke gelmektedir. Bizlerin dahi milletvekili olarak konuşma özgürlüğümüz yok.

Bugün herhangi bir operasyon konusunda veya bu savaş konusunda farklı bir düşünce ortaya koyduğumuz zaman başta İçişleri Bakanı olmak üzere iktidar yetkilileri tarafından hain, düşman, terörist ilan ediliyoruz. Bizler, sizlerin kavramlarıyla konuşmak zorunda değiliz.

Bu harekata ne diyeceğiz, ben savaş derim, siz operasyon dersiniz, ben savaş derim, siz başka bir şey söylersiniz.”