Tank Palet özelleştirmesine karşı oturma eylemi

CHP, Tank Palet’in dolaylı yoldan özel sektöre kiralanmasının önünü açan ASFAT’a devredilmesiyle ilgili Sakarya’da oturma eylemi düzenledi.

Tank Palet özelleştirmesine karşı oturma eylemi

Sakarya’da ‘Tank Palet Fabrikası’ olarak bilinen 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü Hükümet’in kararıyla büyük tepkilere rağmen  özelleştirme kapsamına alınmıştı. 2018 yılının aralık ayında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 25 yıllığına özelleştirilen fabrikanın işletmesi BMC’ye devredildi.

Özelleştirme ile ilgili tartışmalar sürerken genel tepkiler üzerine devir için yeni bir ‘formül’ bulunmuş ve fabrikanın Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) alınarak, Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş.’ye (ASFAT) devri kararlaştırılmıştı.

“KATAR’A DEVRETMEK İÇİN HÜLLE YOLU”

Özelleştirmeye karşı tepkileri azaltmak için geliştirilen bu ‘formül’e karşı dün Sakarya’da toplanan, aralarında CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bazı genel başkan yardımcıları, sendika başkanları ve partililerin de bulunduğu grup, tepki amacıyla 18.00’de 12 saatlik oturma eylemi başlattı.

Özkoç şöyle konuştu; “Tank Palet 1105 sayılı cumhurbaşkanlığı kararı ile ASFAT’a devrediliyor. Bu devir aslında askeri fabrikayı Katar’a devretmek için hülle yoluna başvurmaktır. Türkiye’de satacak bir şey kalmadığı için sıra askeri fabrikalara geldi. Tank Palet vatandır, satılamaz. Türkiye’nin uyanık kalması lazım. Sadece tank palet değil, yer altı kaynaklarımız da Kaz Dağları’nda olduğu gibi Kanada ve benzeri firmalara peşkeş çekiliyor. Bu satışlar karşısında vatandaşın görev başında olması, vatana sahip çıkması lazım. Biz bütün geceyi Sakarya meydanında geçireceğiz. Sakarya tank palet vatandır, satılamaz. Bunu bir kez daha yüksek sesle vurgulayacağız.”