Tank Palet için miting günü: Fabrikana sahip çık!

Arifiye'de bulunan Tank Palet’in özelleştirilmek istenmesine karşı bugün işçiler Sakarya’da büyük bir miting düzenliyor.

Tank Palet için miting günü: Fabrikana sahip çık!

Sakarya’nın Arifiye ilçesinde bulunan ve Tank Palet Fabrikası olarak bilinen I. Ana Bakım Merkez Komutanlığı’nın özelleştirilmesine karşı bugün kentte büyük miting düzenlenecek.

Tank Palet’in, Ethem Sancak ve Katar ortaklığındaki BMC’ye satılmasına karşı işçiler bugün Sakarya Gar Meydanı’nda, ‘Fabrikana Sahip Çık’ diyerek meydana inecek.

Miting için çağrı yapan Türk Harb-İş Sendikası, “50 yıllık savunma sanayi tecrübesi, yetişmiş işgücü ile verimlilik açısından Dünya’da ilk beşe giren, tamamen milli ve yerli olan Sakarya Şubemiz bağlısı işyerlerimizden 1’nci Ana Bakım Fabrikası’nın (Tank Palet Fabrikası) 20 Aralık 2018 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararıyla özelleştirme kapsamına alınmasının ülkemiz, milletimiz ve geleceğimiz adına son derece yanlış olduğunu anlatmak ve bu kararın düzeltilmesi talebimizi kamuoyu ile paylaşmak amacıyla sendikamız 19 Ocak Cumartesi günü saat 14.00’te, Sakarya Gar Meydanı’nda geniş katılımlı miting düzenleyecek” dedi.

Açıklamada “Milli Savunma Sanayi çalışanları, Sakarya halkı, Türk-İş’e bağlı sendikaları başta olmak üzere sivil toplum örgütü ile siyasi partilerin ‘milli mesele’ anlayışıyla desteğini vereceği mitinge ilginizi bekleriz” ifadelerine yer verildi.