Tanıdık gelecek: Beyaz Saray Sözcüsü, 'Trump'ın başkan olmasını Tanrı istedi' dedi

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders'ın, Donald Trump'ın 2016 yılında ABD Başkanı seçilmesini "Tanrı istedi" sözleriyle yorumladı.

Tanıdık gelecek: Beyaz Saray Sözcüsü, 'Trump'ın başkan olmasını Tanrı istedi' dedi

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders’ın, Donald Trump’ın 2016 yılında ABD Başkanı seçilmesini “Tanrı istedi” sözleriyle yorumladı.

Hristiyan Yayın Network’ünde (CBN) katıldığı programda Trump’ın başkanlığını değerlendiren Sanders, Tanrı’nın herkes için bir rol biçtiğini belirtip, “Tanrı, Trump’ın başkan olmasını istedi, orada olmasının sebebi budur.” şeklinde konuştu.

“Trump, görevi boyunca dini inançları olan kişilerin önemsediği şeyleri destekleyen birçok başarılı işe imza attı.” ifadesini kullanan Sanders’ın sözleri, Amerikan medyasında kimi çevrelerden destek de buldu.

Öte yandan, Sanders, ABD’nin Suriye’den çekilme sürecinin ardından bölgedeki Hristiyanlar ve Kürtlerin zarar görmemesini sağlayacaklarını ifade etti.

Sanders, bu konuda Türkiye ile temas halinde olduklarını belirtti.

Sanders’in Trump’ın seçilmesini ‘Tanrı’ ile ilişkilendiren sözleri, Trump’ın Türkiye’deki “dost”u Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığını ve partisinin iktidarda kalışını da benzer şekilde “ilahi” nedenlere dayandıran AKP’lileri hatırlattı.