Taliban barış görüşmelerinin iptalini bildirmek için Rusya'ya heyet gönderdi

Taliban, Washington ile gerçekleştirilen müzakerelerin sona ermesinin ardından, ABD askerlerinin Afganistan'dan çekilme konusunu görüşmek üzere Rusya’ya bir heyet gönderdiğini açıkladı.

Taliban barış görüşmelerinin iptalini bildirmek için Rusya'ya heyet gönderdi

Reuters’ın haberine göre Taliban yetkilisi, ziyaretin amacının, devlet başkanlarına; her iki tarafın da tüm önemli sorunları çözdüğü ve bir barış anlaşması imzalamak üzere oldukları bir zamanda ABD Başkanı Donald Trump’ın barış sürecini iptal etme kararını bildirmek olduğuna işaret etti.

İsmini açıklamak istemeyen Taliban yetkilisi, bu ziyaretlerin amacının ABD ile müzakereleri canlandırmaya çalışmak değil, aksine Afganistan’dan gitmeye zorlanması meselesi konusundaki bölgesel desteği değerlendirmek olduğunu söyledi.

Birkaç gün önce Trump, Camp David’de Taliban liderleri ile gerçekleştirilmesi beklenen toplantıyı iptal etmişti.

Rusya, geçtiğimiz hafta barış sürecinin yeniden başlamasını umduğunu dile getirerek, iki tarafı da müzakereleri sürdürmeye çağırmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, geçtiğimiz Perşembe günü yaptığı açıklamada, “Afganistan’da uygulanabilir bir barışın ön şartının yabancı asker varlığının tamamen sona ermesi olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.