Taksim'de LGBT yürüyüşüne polis müdahalesi

LGBT Onur Yürüyüşü için bir araya gelen eylemciler Mis Sokak'ta basın açıklamasını okudu. Basın açıklamasının ardından polis plastik mermi ve biber gazı ile müdahale etti.

Taksim'de LGBT yürüyüşüne polis müdahalesi

Bu yıl 17.’si düzenlenen Onur Haftası nedeniyle yapılması planlanan Onur Yürüyüşü’ne izin verilmemesi üzerine katılımcılar İstiklal Caddesi Mis Sokak’ta toplanıp basın açıklaması yaptı. Polis, basın açıklamasının ardından Mis Sokak, İmam Adnan Sokak ve Ağa Camii Sokak’ta bulunan katılımcılara biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Basın açıklaması sırasında Mis Sokak’tan iki kişi gözaltına alındı.

İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi’nin polisle yaptığı görüşme sonucu komite, Mis Sokak’ta basın açıklaması yapılacağını duyurdu. Yüzlerce kişi Mis Sokak’ta bir araya geldi. Eylemciler Mis Sokak’ta sık sık “Susma haykır eşcinseller vardır”, “Genel ahlak kimin ahlakı”, “Nerdesin aşkım” sloganları attı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen de eyleme katıldı.