Tahir Elçi katledilişinin 4'üncü yıl dönümünde anıldı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde anıldı

Tahir Elçi katledilişinin 4'üncü yıl dönümünde anıldı

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015’te öldürüldüğü yer olan Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare’nin önünde anıldı. Tahir Elçi’nin eşi Türkan Elçi, CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, çok sayıda baro başkanı, avukatlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katıldığı anmada, “Tahir Elçi cinayeti aydınlatılsın” dendi.

Diyarbakır Adliyesi önünde toplanan avukatlar,saldırının gerçekleştirildiği Dört Ayaklı Minare’nin bulunduğu Yenikapı Sokağı’na kadar yürüdü. Burada düzenlenen törende, Dört Ayaklı Minare’ye dikkati çekmek amacıyla Elçi’nin ölümünden hemen önce yaptığı basın açıklamasındaki konuşması sinevizyondan izlettirildi. Baro Başkanı Cihan Aydın, ölümünün 4. yılında Tahir Elçi’yi saygı ve özlemle andıklarını belirterek, saldırıyla ilgili başlatılan soruşturmayı dikkatle takip ettiklerini söyledi. Açıklamanın ardından Elçi’nin öldürüldüğü yere karanfil bırakıldı.

“HUZURUMUZ, HÜRRİYETİMİZ, UMUTLARIMIZ EKSİLDİ”

Türkan Elçi anmada yaptığı konuşmada, Tahir Elçi için yazdığı mektubu okudu. ‘Yine Dört Ayaklı kapına geldik’ ifadesini kullanan Elçi, “Bu dar sokakta eksilen sendin, çoğalan ölümdü. Ardından her şey biraz daha eksildi. Mesela huzurumuz hürriyetimiz umutlarımız eksildi” dedi. Merkez Bağlar ilçesindeki Yeniköy Mezarlığı’nda düzenlenen anma töreninde de dua edildi ve Elçi’nin mezarına karanfil bırakıldı.

AVUKAT HAREKETİ’NDEN AÇIKLAMA

Avukat Hareketi’de saldırıyla ilgili başlatılan soruşturma sürecinin ağırlığının vurgulandığı bir açıklama yayınladı. Açıklamada “TahirElçi‘ nin Diyarbakır Baro Başkanlığı görevini yaparken, tarihi dört ayaklı minarenin önünde basın açıklaması yaptığı sırada katledilişinin üzerinden dört yıl geçti. Cinayeti aydınlatmamada sorumluluğu bulunanları kınıyor onlara bir kez daha bu tarihi sorumluluklarını hatırlatıyoruz. Tahir Elçi‘yi saygıyla anıyoruz. ” ifadelerine yer verildi.