'Tacize hayır!' diyen öğrencilere takdir-teşekkür belgesi verilmedi!

İstanbul Küçükçekmece Kadriye Moroğlu Lisesi’nde yaşanan tacize karşı eylem yaptıkları için disiplin cezası alan öğrencilere, karne gününde notları gereği hak ettikleri halde takdir ve teşekkür belgesi verilmediği ortaya çıktı.

'Tacize hayır!' diyen öğrencilere takdir-teşekkür belgesi verilmedi!

İlk ve ortaöğretim öğrencileri dün itibariyle karnelerini alarak yarıyıl tatiline girdi. Türkiye’nin dört bir yanında milyonlarca öğrenci karnelerini alırken, İstanbul Küçükçekmece Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde yaşanan tacize karşı seslerini yükselten öğrenciler bir kez daha cezalandırıldı.

Tacize karşı eylem yaptıkları için haklarında disiplin cezası verilen öğrencilere, iddiaya göre, notları dolayısıyla teşekkür veya takdir belgesi almaya hak kazanmalarına rağmen bu belgeler verilmedi.

Olayı, eyleme katılan lise öğrencilerinden biri olan Cihan isimli öğrenci, Twitter hesabından yaptığı “Bugün tacize karşı ses çıkarttığımız için aldığımız disiplin cezasından dolayı, her şeyimiz de tam olmasına rağmen, takdir-teşekkür belgesi alamadık.” paylaşımıyla duyurdu.

Eski CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş da “Okul yönetimi öğrencilere yönelik hasmane bir tutum içinde. Bu yanlıştan dönün” dedi.