Suudi Arabistan’dan Sudan’daki darbeye destek

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz'in Sudan'a ilaç, petrol ürünleri ve buğday içeren yardım paketi sunulması talimatı verdiği belirtildi.

Suudi Arabistan’dan Sudan’daki darbeye destek

Sudan Askeri Konseyi, 11 Nisan günü gerçekleşen darbe ile birlikte Ömer El Beşir’in görevinden alınması ile OHAL ve sokağa çıkma yasağını hayata geçirmişti.

Sudan’da gerçekleştirilen askeri darbeye Suudi Arabistan’dan destek geldi. Suudi Arabistan’dan yapılan açıklamada Askeri Geçiş Konseyi’nin ilan etmiş olduğu adımların desteklendiği ifade edildi.

Suudi Arabistan’ın resmi haber ajansının (SPA) haberinde, “Suudi Arabistan Krallığı, Askeri Geçiş Konseyi’nin ilan etmiş olduğu adımları desteklediğini ve Sudan halkının yanında yer aldığını duyurmaktadır.” ifadeleri yer aldı.

Haberde, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz’in Sudan’a ilaç, petrol ürünleri ve buğday içeren yardım paketi sunulması talimatı verdiği de belirtildi.

Askeri Geçiş Konseyi, kararname yayımlayarak, 8 kişinin konsey üyeliğine atandığını duyurmuş ve Askeri Geçiş Konseyi üyeliklerine atanan ordudan 6, emniyet teşkilatı ve istihbarattan birer kişi yemin ederek göreve başlamıştı.