Suruç Katliamı'nda ölenler anıldı

Emperyalizm ve gericiliğin kol kola gerçekleştirdiği Suruç katliamının üzerinden 4 yıl geçti. Emperyalizm ve gericilik kaybedecek!

Suruç Katliamı'nda ölenler anıldı

Urfa’nın Suruç ilçesinde IŞİD  tarafından düzenlenen canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 33 kişi, katliamın dördüncü yılında Urfa, Ankara, İstanbul, Adana ve İzmir başta olmak üzere bir çok şehirde anıldı.

2015’te Kobane’deki çocuklara oyuncak götürmek için Amara Kültür Merkezi’nin önünde bir araya gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerine yönelik Abdurrahman Alagöz isimli IŞİD üyesinin gerçekleştirdiği canlı bomba saldırısının üzerinden tam 4 yıl geçti.

Aradan dört yıl geçmesine karşın sürekli ertelenen davada failler hala cezalandırılmadı. Geçtiğimiz hafta Suruç Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dördüncü duruşma sonucunda dava 4 Şubat 2020 tarihine ertelendi.

Davada “görevi kötüye kullanma” ve “ihmal” suçlamasıyla yargılanan dönemin Suruç Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Terörle Mücadele ve Asayiş birimlerinden sorumlu polisler Ali Koçak ve Ahmet Oğuz Davarcı, duruşmaya dahi katılmadı.

KATLİAMIN ÜZERİ ÖRTÜLMEYE ÇALIŞILIYOR

Suruç İçin Adalet Platformu da yayımladığı bildiride şu mesajları verdi: “Dört yılın sonunda bir kez daha ifade etmeliyiz ki, polisi, savcısı, mahkemesi katliamı aydınlatma değil, kapatma görevini hala sürdürür durumda, ama başaramayacaklar. Katliamın üzerini örtmeye çalışanlar, aynı zamanda mağdurlarını da susturarak Suruç’u unutturmak istiyor. Suruç’ta ve tüm katliamlarda adalet sağlanana kadar, en küçük sorumluluğu dahi olan kim varsa yargılanana kadar katillerin peşini bırakmayacağız.”

EMPERYALİZM VE GERİCİLİK KOL KOLA!

TKH gençliği de twitterdan yaptığı paylaşımda;’ Emperyalizm ve gericiliğin kol kola gerçekleştirdiği Suruç katliamının üzerinden 4 yıl geçti. Emperyalizm ve gericilik kaybedecek!’ ifadelerine yer verdi.

Emperyalizm ve gericiliğin kol kola gerçekleştirdiği Suruç katliamının üzerinden 4 yıl geçti. Emperyalizm ve gericilik kaybedecek

Emperyalizm ve gericiliğin kol kola gerçekleştirdiği Suruç katliamının üzerinden 4 yıl geçti. Emperyalizm ve gericilik kaybedecek