Suruç katliamında gözaltına alınan imam, katliamın ardından IŞİD’lilerle görüşmüş!

İmam Abdullah Ömer Aslan’ın bazı IŞİD üyeleriyle yaptığı telefon görüşmesi kayıtlarının katliamla ilgili dava dosyasına eklendiğini belirtti.

Suruç katliamında gözaltına alınan imam, katliamın ardından IŞİD’lilerle görüşmüş!

Suruç katliamının yaşandığı esnada olay yerinde fotoğraf çekerken yurttaşlarca yakalanıp polise teslim edilip daha sonra serbest bırakılan imam Abdullah Ömer Aslan’ın, katliamdan sonra IŞİD militanlarıyla görüştüğü ortaya çıktı.

Urfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, Suruç katliamının ardından olay yerinde fotoğraf çekerken yurttaşlarca yakalanıp polise teslim edildikten sonra serbest bırakılan İmam Abdullah Ömer Aslan’ın bazı IŞİD üyeleriyle yaptığı telefon görüşmesi kayıtlarının katliamla ilgili dava dosyasına eklendiğini belirtti.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre; IŞİD tarafından gerçekleştirilen canlı bomba saldırısı sonucu 33 düş yolcusunun yaşamını yitirdiği, 104 kişinin ise yaralandığı Suruç Katliamı davasının 9’uncu duruşması geçtiğimiz Cuma günü Urfa 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, saldırıya dair görüntüler 5 saatlik bir kesintiyle dava dosyasına girdi. Urfa Baro Başkanı Abdullah Öncel, müdahil oldukları davanın bugüne kadarki seyrine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

İMAM, IŞİDLİLERLE TELEFONDA GÖRÜŞMÜŞ

Öncel, soruşturma evresinde kolluk ve savcılığın maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasında yetersiz kaldığını söyledi.

Suruç katliamının gerçekleştiği esnada alanda fotoğraf çekerken yurttaşlar tarafından yakalanıp polise teslim edilen, sonrasında ise serbest bırakılan İmam Abdullah Ömer Aslan’in üzerinde duran Öncel, mahkemenin Aslan konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan görüş notu talep ettiğini paylaştı. Öncel, bu talep üzerine Aslan’ın bazı IŞİD üyeleriyle görüşmesine ilişkin telefon kayıtlarının dava dosyaya eklendiği bilgisini paylaştı.

Öncel, şu bilgileri paylaştı:

“Biz ısrarla Abdullah Ömer Aslan’ın bu davanın kilit ismi olduğunu söyledik. Çünkü bu adamın anlattığı Suruç’a geliş güzergahında, can pazarında çektiği fotoğraflarda, çantasından çıkan bayrakta çelişkiler var. Eğer bu dosyada sanık olmuş olsaydı, bu dosyanın seyri çok farklı olacaktı. Mahkemeden Abdullah Ömer Aslan’ın sanık olmasını talep ettik. Mahkeme o celse talebimizi reddetti. Ama bu celse dosyaya yeni gelen bir delil var. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Abdullah Ömer Aslan ile ilgili görüş notunda kendisinin IŞİD militanlarıyla telefonla görüştüğüne ilişkin kayıtlar olduğu belirtiliyor. Mahkeme görüntü incelemesinden sonra Aslan hakkında suç duyurusunda bulunma kararı vereceğini açıkladı. 3,5 yıl gecikmeli şekilde bu ortaya çıkarılıyor. Avukat arkadaşların zorlamasıyla mahkeme bu kişinin sicil dosyasını istedi. Gelen sicil dosyasında bu kişinin IŞİD militanlarıyla yaptığı telefon görüşmelerinin olduğu, net şekilde gözler önünde. Aslan halen dosyanın sanığı olmadı. Hakkında dava açılmadı. Ben bu saatten sonra Aslan’ın mutlak şekilde dosyanın sanığı olması gerektiğine inanıyorum.”

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, Kobani’ye yardım götürmek üzere toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin basın açıklaması yaptığı sırada intihar saldırısı düzenlenmiş, IŞİD’in düzenlemiş olabileceği ifade edilen saldırı sonucu 33 kişi hayatını kaybetti, 10o’ün üzerinde kişi de yaralanmıştı.