Suriyelilere hangi partiye oy vereceklerini gösteren pusulalar dağıtılmış

Suriye’den kaçarak Mersin’e yerleşen yaklaşık 300 bin Suriyeli’den Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçenlere, hangi partiye ve adaya oy vereceklerini gösteren oy pusulası gönderildiği belirlendi.

Suriyelilere hangi partiye oy vereceklerini gösteren pusulalar dağıtılmış

Mersin’e yerleşen ve Türkiye vatandaşlığına geçen Suriyelilere, hangi partiye ve adaya oy vereceklerini gösteren oy pusulası gönderildiği ortaya çıktı.

Sözcü‘den Ali Ekber Şen’in ahberine göre, üzerinde Arapça ‘Büyük Mersin Belediyesi Seçim Pusulası’ yazan pusulada, Büyükşehir için, Cumhur ittifakı adayı MHP’li Hamit Tuna’ya ve Akdeniz İlçesi için de AKP adayı Mustafa Gültak’a oy verilmesi tarif ediliyor. Pusulada adayların yanında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın fotoğrafının da yer aldığı görülüyor.

Mersin’in Akdeniz ilçesi Kültür Mahallesi 4307 sokakta yaşayan L.Ç. isimli vatandaş, oy pusulasını bir tesadüf eseri bulduğunu söyleyerek, “Oturduğumuz apartmanda ikameti görünen ancak başka yerde oturan bir arkadaşımın posta kutusunda bir zarf olduğunu görünce açtım. Zarfın gönderici kısmında gönderen yazılmamıştı. Sadece alıcı Suriye uyruklu kişinin ismi yazılıydı. Merak edip açınca, üzerinde üst kısmında Arapça yazılı oy pusulası fotokopisinde hangi partiye ve adaya oy verileceği yazıyordu” dedi.

Türkiye’de resmi rakamlara göre 3 milyon 618 bin 624 Suriyeli bulunurken, şu ana kadar 79 bin 820 kişiye vatandaşlık verildi.

Mersin’de vatandaşlığa kabul edilen 6 bin Suriyeliden 4 bininin oy kullandı ve Akdeniz İlçesi’nde AKP adayı seçimi 3 bin 815 oy farkla kazandı.