Suriye'den sert açıklama

Suriye ordusunun Han Şeyhun'a ilerleyişi esnasında TSK'nın bölgeye takviye yapmasına Suriye Dışişleri'nden sert tepki geldi.

Suriye'den sert açıklama

Suriye ordusu cihatçıların kontrolü altındaki İdlib’i geri almaya yönelik askeri operasyonları kapsamında güneydeki Han Şeyhun kasabasına ilerleyişini sürdürürken TSK da bölgede Suriye ordusuna karşı yığınak yapıyor.

TSK bölgeye yakın Morek’te bulunan gözlem noktasına destek olmak üzere askeri konvoy yollamıştı. Suriyeli ‘muhalif’ kaynaklar Morek’e doğru ve TSK’ya ait F-16’lar eşliğinde yol alan konvoya karşı Suriye ordusunun ateş açtığını öne sürdü.

TSK konvoyunun 400 metre kadar yakınının bombaladığının duyurulduğu ateşte Şam Kolorduları isimli silahlı gruptan bir militanın öldüğü kaydedildi.

Han Şeyhun kasabası, cihatçı grupların bölgedeki merkezi sayılıyor.

SURİYE’DEN AÇIKLAMA

Gelişmelere ilişkin Suriye Dışişleri Bakanlığından önemli bir açıklama yapıldı. Bakanlık açıklamasında TSK’nin konvoyunun El Nusra ve diğer silahlı örgütlere yardımı amaçladığına vurgu yapıldı ve “Türkiye’nin Han Şeyhun’a müdahalesini kınıyoruz. Türkiye bu sabah, İdlip üzerinden Nusra’ya mühimmat desteği verdi.” denildi. Açıklamada müdahalenin olası sonuçlarından Türkiye’nin sorumlu olacağı belirtildi.