Suriye'den DSG'ye: İki seçeneğiniz var

Suriye Savunma Bakanı General Ali Abdullah Eyüp, DSG uzlaşma süreci hakkında konuştu. Eyüp, 'DSG kontrol ettiği toprakların uzlaşma ya da savaş yoluyla Suriye'nin kontrolüne geçeceğini' söyledi.

Suriye'den DSG'ye: İki seçeneğiniz var

Suriye yönetiminden, DSG ile olası bir uzlaşma konusunda yeni bir açıklama geldi. Suriye Savunma Bakanı General Ali Abdullah Eyüp, DSG kontrolündeki toprakların ‘eninde sonunda Suriye yönetiminin kontrolüne geçeceğini’ söyleyip, “Ya ulusal uzlaşma, ya savaş” dedi.

Eyüp, “Amerikalıların ve müttefiklerinin elindeki tek koz, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) ve bu durum Suriye devletinin kullandığı iki yoldan biriyle çözülecek: Ulusal uzlaşma veya kontrol ettikleri bölgelerin güç yoluyla özgürleştirilmesi. Amerikalılar gitmeli ve gidecekler” dedi.

ABD’nin Suriye’den çekilme kararını 19 Aralık’ta açıklamasının ardından DSG ve Suriye yönetimi arasında müzakere süreci başlatılmış ancak taraflar özellikle DSG özerklik talebi üzerinde uzlaşamazken, Washington’dan çekilme konusunda gelen geri adım sinyalleri de bu görüşmeleri duraksatmıştı.