Suriye ordusu İdlib'de operasyonlara yeniden başlıyor

Suriye ordusu İdlib'te ilan edilen ateşkesin, cihatçı grupların saldırılarının durmaması nedeniyle sona erdiğini duyurdu.

Suriye ordusu İdlib'de operasyonlara yeniden başlıyor

Suriye ordusu, cihatçıların ateşkes kararına uymaması ve Ankara’nın Soçi mutabakatıyla kendi üstüne aldığı yükümlülükleri yerine getirmemesi nedeniyle İdlib’de operasyonlara yeniden başlayacağını açıkladı.

Suriye ordusunun açıklaması devlet televizyonlarından yayınlandı. Açıklamada, İdlib’de ilan edilen ateşkesin sürmesinin koşulunun, Türkiye’nin Soçi mutabakatıyla belirlenen sorumluluklarını yerine getirmesi olduğu hatırladı. Ancak Ankara’nın ise söz konusu yükümlülükleri yerine getirmediğine vurgu yapılan açıklamada, bu nedenle bölgede operasyonlara yeniden başlanacağı kaydedildi.

Suriye hükümetinin İdlib’e ilişkin 2 Ağustos’a yürürlüğe giren ateşkes ilanına karşın cihatçı grupların bu karara uymadığı ve sivillerin bulunduğu yerleşim yerlerine saldırılarına devam ettiği belirtilen açıklamada, bundan sonra Suriye ordusunun da sivilleri korumak adına anayasal haklarına dayanarak saldırganlık eylemlerinden her birine yanıt vereceği vurgusu yapıldı.