Suriye doğruladı: İdlib'de uçağımız düşürüldü

Suriye'nin İdlib vilayetindeki cihatçı militanların orduya ait bir uçağı düşürdüğü iddiası doğrulandı. Suriye devlet televizyonuna konuşan bir kaynak, pilotun durumuna dair bilgi sahibi olmadıklarını söyledi.

Suriye doğruladı: İdlib'de uçağımız düşürüldü

Suriye devlet televizyonu, İdlib’deki Heyet Tahrir el Şam’ın (HTŞ) orduya ait bir savaş uçağını düşürdüğünü doğruladı. Uçağın pilotunun durumu hâlâ bilinmiyor.

Suriye devlet televizyonuna demeç veren askeri bir kaynak, “El Tamaniya bölgesindeki Nusra teröristlerinin karargahlarını yok etmekle görevlendirilmiş olan savaş uçaklarımızdan birisi, bu bölgede faaliyet gösteren silahlı gruplar tarafından fırlatılan bir füze ile 14 Ağustos’ta düşürüldü” dedi.

Sputnik’in aktardığı habere göre; Suriyeli kaynak, düşürülen uçağın pilotunun hayatta olup olmadığının ya da durumunun ne olduğunun bilinmediğini ekledi.

İdlib’in denetimi büyük ölçüde HTŞ’nin kontrolünde. Rusya ve Türkiye’nin Eylül 2018’de imzaladığı Soçi Mutabakatı, İdlib’de ağır silahların geri çekilmesini de içeriyordu. Ancak mutabakatın bölgedeki silahlı muhaliflerin sahada terörist gruplardan ayrılmasını içeren maddesi gibi ağır silahların çekilmesini öngören maddesi de tamamıyla yerine getirilmiş değil.