Suriye Dışişleri'nden SDG'ye: "Yapılan vatan hainliğidir"

Suriye hükümeti, çatı yapısını Kürt YPG'nin oluşturduğu SDG'nin bazı Arap kabilelerle birlikte kontrolü altında tuttuğu bölgelerin 'siyasi geleceğini belirlemek' için düzenlediği bir konferansı 'vatana ihanet' olarak tanımladı.

Suriye Dışişleri'nden SDG'ye:

Suriye hükümeti, çatı yapısını Kürt YPG’nin oluşturduğu SDG’nin bazı Arap kabilelerle birlikte kontrolü altında tuttuğu bölgelerin ‘siyasi geleceğini belirlemek’ için düzenlediği bir konferansı ‘vatana ihanet’ olarak tanımladı.

Şam yönetimi, IŞİD’in artık ortadan kaldırıldığını ve SDG’nin kontrolü altında tuttuğu yerleri merkezi hükümetin kontrolüne geri vermesi gerektiğini belirtiyor.

ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri isimli silahlı grup, mart ayında IŞİD’le mücadelenin sona ermesinin ardından Şam yönetimle diyaloğa geçtiklerini bildirmişti.

SURİYELİ KÜRTLER DEVİRE YANAŞMIYOR

Ancak Suriyeli Kürtlerin, kontrol ettikleri bölgeleri Şam yönetimine devretmeye yanaşmadığı ve cuma günü bu bağlamda bir konferans düzenledikleri kaydedildi.

Suriye devlet ajansı SANA dışişleri bakanlığına dayandığı haberinde, ülkenin kuzeyindeki Ayn İssa’da düzenlenen söz konusu konferansa Şam yönetiminin tepki gösterdiğini ve bu durumu ‘ihanet’ olarak tanımlandığını aktardı.

Haberde Arap kabilelerin toplantıya katılmadığı aktarıldı.

Ayrıca Şam yönetiminden yapılan açıklamada, “Bu tür toplantıları organize edenlerin siyasi ve etnik kökeni her ne olursa olsun, bu durum onların ihanetinin açık ve somut göstergesidir.” denildi.