Suriye Dışişleri Bakanı Muallim'den Türkiye ve ABD'ye 'Suriye'den çıkın' uyarısı

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Türkiye ve ABD'ye Suriye'den hemen çekilmeleri, aksi takdirde Suriye ordusunun müdahale edebileceği uyarısında bulundu.

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim'den Türkiye ve ABD'ye 'Suriye'den çıkın' uyarısı

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Türkiye ve ABD’ye ‘Suriye’den çıkın’ uyarısında bulundu.

Velid Muallim, Suriye sınırları içindeki Amerikan ve Türk askerlerinin ‘hemen geri çekilmesini’ talep ettiklerini belirterek taleplerine uyulmaması halinde Suriye ordusunun müdahalede bulunma hakları olduğu yönünde uyarıda bulundu.

Amerikanın Sesi’nde yer alan habere göre, Cumartesi günü, New York’ta Birleşmiş Milletler’de liderlerin bir araya geldiği Genel Kurul’da açıklamalarda bulunan Velid, “Bizim yetkimiz dışında, sınırlarımız içinde faaliyet gösteren tüm yabancı güçler, işgalci güçlerdir ve bir an önce geri çekilmek zorundalar” ifadelerini kullandı.

‘ABD VE TÜRKİYE YASADIŞI ASKERİ VARLIĞINI SÜRDÜRÜYOR’

Türkiye ve Amerika’nın Suriye’deki askeri varlıklarına ve Ağustos ayında devreye sokulan güvenli bölgedeki faaliyetlere de özellikle dikkat çeken Muallim, “ABD ve Türkiye, Suriye’nin kuzeyindeki yasadışı askeri varlığını sürdürüyor” dedi.