Suriye Devlet Başkanı Esad'dan işbirlikçilere: Amerikalılar sizi korumayacak

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD ile işbirliği içerisindeki gruplara yönelik "Amerikalılara güvenen gruplara, onların sizi korumayacağını söylüyoruz." ifadelerinde bulundu.

Suriye Devlet Başkanı Esad'dan işbirlikçilere: Amerikalılar sizi korumayacak

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD ile işbirliği içerisindeki gruplara yönelik “Amerikalılara güvenen gruplara, onların sizi korumayacağını söylüyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Sputnik’te yer alan habere göre, ülkedeki yerel temsilcilerle bir araya gelen Esad, ‘Suriye’yi bölme planının yeni olmadığını’ dile getirdi. Bu planın ‘Suriye’nin sınırlarının dışına çıkarak tüm bölgeyi kapsadığını’ söyleyen Esad, “Bazı devletlerin Suriye politikası terörü desteklemeye ve devlet otoritesinin altını oyma amaçlı kapsamlı bir ademi merkeziyetçiliği teşvik etme amaçlıydı.” sözlerine yer verdi.

Devlet Başkanı Esad, ABD ile işbirliği içerisindeki gruplara “Amerikalılar sizi, takasta kullanılacak araçlar gibi ceplerine koyacaktır ve bunu yapmaya başladılar” uyarısında bulundu. Esad, “Sizi devletiniz hariç kimse koruyamaz” ifadelerini kullandı.

Esad ayrıca, ‘Suriye’nin hırsızlar tarafından çalınabilecek bir mal olmadığını’ belirtti.