Suriye Devlet Başkanı Esad: ABD Bağdadi'nin öldürüldüğüne dair hiçbir delil sunmadı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ABD'nin IŞİD lideri Bağdadi'nin öldürüldüğüne ilişkin hiçbir delil sunmadığını belirterek ''Bu operasyonun gerçekten olup olmadığını bilmiyoruz'' dedi.

Suriye Devlet Başkanı Esad: ABD Bağdadi'nin öldürüldüğüne dair hiçbir delil sunmadı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulunarak “El Bağdadi’nin yok edilmesi konusunda Amerikan kurumlarıyla hiçbir temasımız olmadı. Daha da önemlisi, bu operasyonun gerçekten olup olmadığını bilmiyoruz” ifadelerine yer verdi.

Sputnik’te yer alan habere göre, ABD’nin henüz IŞİD liderinin öldüğüne dair hiçbir delil sunmadığını kaydeden Esad, “Suriye’nin ABD’ye bu konuda yardımcı olduğu konusunda ise haberlerden öğrendik” dedi.

Suriye lideri ayrıca terör ideolojisi yaşadığı sürece Bağdadi ve diğer militanların ölümünün hiçbir şey değiştirmeyeceğini belirtti.

Rusya’nın, Suriye’nin bağımsızlığı ve toprak bütünlüğünün korunması prensibine bağlı kaldığını dile getiren Esad, “Soçi mutabakatı, Türkiye’yi durdurdu ve ABD müdahalesinin yolunu tıkadı” dedi.