Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği iddia edilen SP'lilere hapis istemi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşması sırasında Saadet Partisi'yle ilgili sözlerini eleştiren vatandaşlara hakaret etmişti. 2 kişi hakkında ikişer yıl 4'er hapis istendi.

Süleyman Soylu'ya hakaret ettiği iddia edilen SP'lilere hapis istemi

İstanbul Üsküdar’da 17 Mart 2019 tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuşma yaptığı sırada, Soylu’ya yönelik hakaret içerikli sözler söylediği iddia edilen Rıdvan Ç. (23) ve Yıldıray Ç. (45) hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

“YALANCI…” DİYE BAĞIRDILAR İDDİASI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, şüphelilerin Üsküdar’da konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef alarak “Yalancı şerefsiz” diye bağırdıkları anlatıldı.

Şüphelilerin savunmalarında, Soylu’nun Saadet Partisi’ne ilişkin söylemlerine karşı çıktıklarını, ifadelerinde hakaret içerikli sözler söylemediklerini belirttikleri kaydedildi.

2’ŞER YIL 4’ER AY HAPİS İSTEMİ

İddianamede, olaya tanık olan 3 polis memurunun ise şüphelilerin Soylu’ya hitaben hakaret içeren sözler söylediklerini beyan ettikleri anlatıldı. Savcılık, 2 şüphelinin “kamu görevlisine alenen hakaret” suçundan ayrı ayrı 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etti. İddianame, gönderildiği mahkemece kabul edildi. Saadet Partililer, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

SOYLU NE DEMİŞTİ?

“24 Haziran’da Saadet Partisi sattı bu milleti, hadi oradan densiz. Karamollaoğlu sattı. Densiz, ne söylüyorsun? Utanmadan bir de milletin içine çıkıyorsunuz. PKK’yı Meclis’e siz taşıdınız. Madem katlanamayacaksınız neden PKK’yla ortaklık yapıyorsunuz? Bugün Adıyaman’da belediye başkan adayı bir yanda PKK işareti yapmaktadır, bir taraftan da Saadet Partisi işareti yapmaktadır. Çok net ve açık. Erbakan Hoca niye Milli Görüş’ten başka bir şey söylemedi. Milli dedi, milli. Millilikten ayrıldınız ve bu ülkeyi sattınız, hala satmaya devam ediyorsunuz. Bir milletvekilliğine sattınız.”