Süleyman Soylu'dan kayyım açıklaması

İçişleri Bakanlığı; Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye başkanlarını 4 ay 19 gün sonra görevden alarak, yerlerine o illerin valilerini kayyım olarak atadı. Kayyımlarla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Temiz oylar teröre istismar ettirilemez" dedi.

Süleyman Soylu'dan kayyım açıklaması

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün HDP’li Diyarbakır, Van ve Mardin’de belediye başkanlarının görevden alınarak yerlerine kayyım atanmasıyla ilgili olarak  ilk açıklamasını yaptı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Soylu, “Devlet işliyor. Hukuk işliyor. Demokrasi işliyor. Terörle demokrasi arasına bir meşru kanal açmak isteyenler sorumsuzluk işlemektedirler. Türkiye belediyeler üzerinden özellikle terörün merkezi haline getirilmeye çalışıldı. Buna kurallara anayasa, belediye kanunları, süreç bir cevap verdi. Bir daha tekrarlamayın dedi. Fakat hem demokrasiye hem hukuka halel getirmek isteyenler kelimenin tek anlamıyla devlete kafa tutmaktadırlar” dedi.

“Demokrasinin istismar edilmeye çalışıldığını” öne süren Soylu, “Milletin helal ve temiz oylarına leke sürmektedirler. Bunu başka türlü yorumlamak yaşadıklarımıza ve dünyada yaşananlara kör ve sağır olmak demektir.” ifadelerini kullandı.

“AVRUPA’DAN ELEŞTİRENLER BAL GİBİ BİLİYOR Kİ…”

Operasyonlara yönelik özellikle AB ülkeleri olmak üzere Batıdan gelen eleştirilerle ilgili olarak da Soylu, “Sandıkta seçilmişlik demokrasinin en temel ilkesidir ama Avrupa’nın hiçbir ülkesinde dünyanın hiçbir ülkesinde bugüne kadar gördüğümüz gibi bunu eleştirenler de bal gibi biliyorlar ki; son 2 yılda İspanya’da Belçika’da yaşananlara Avrupa ve batıdaki ülkelerin terörle ilişkileri olduğu için sessiz kalmaları, esas itibariyle bu meseleleri Türkiye gündemine taşımak isteyenlere de bir cevap olur diye sanıyorum” dedi.