Süleyman Soylu'dan HDP açıklaması: Onları yürütseydim meczup olurdum

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’nın Mamak ilçesinde, asker yakınlarıyla buluştu.

Süleyman Soylu'dan HDP açıklaması: Onları yürütseydim meczup olurdum

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara’nın Mamak ilçesinde, asker yakınlarıyla buluştu. Soylu burada gerçekleştirdiği konuşmasında CHP’li Özgür Özel’in kendisine yönelik ‘meczup’ sözüne değinerek ”Doğru ben meczubum. Neyin meczubuyum biliyor musunuz? Şehit ailelerimiz burada vicdanıyla beraber dururken, o şehitlerimiz toprağın altında bulunurken, PKK’lıları yürütseydim, HDP milletvekillerini yürütseydim o zaman meczup olurdum.” ifadelerine yer verdi.

Süleyman Soylu’nun açıklamalarından öne çıkan kısımlar şöyle:

“Doğru ben meczubum. Neyin meczubuyum biliyor musunuz? Şehit ailelerimiz burada vicdanıyla beraber dururken, o şehitlerimiz toprağın altında bulunurken, PKK’lıları yürütseydim, HDP milletvekillerini yürütseydim o zaman meczup olurdum. Bunu çok net ve açık bir şekilde söylüyorum. Sadece CHP’liler söylemiyor, aynı zamanda HDP’nin Eş Başkanı da bugün aynı sözü söylüyor, ‘Bu adam meczup’ diye. İnşallah bizim partimizin grup başkanvekilleri de onlara cevap verebilmek fırsatını bulurlar. Onları da bekliyoruz.”

“Son 2 yılda 3 bin mağara ve sığınağı tarumar ettik. Bu ülkede PKK terör örgütü diye bir şey kalmayacak. Cinsini de cibilliyetini de tarihini de yerin 7 kat dibine gömmek milletimize karşı namus borcumuzdur. Bu bizim kararlılığımızdır. Herkesin ayağına basıyoruz. Uyuşturucu satıcılarının ayağına basıyor muyuz? FETÖ’nün ayağına basıyor muyuz? PKK’nın ayağına basıyor muyuz? Türkiye’de 2018’de sadece 275 organize suç çetesini çökerttik. Bunun 6 tanesi Türkiye’nin en büyük suç çetesi. Amerika ‘Afrin’e giremezsin’ dedi. Biz girdik, onların ayağına basıyor muyuz? Onun için kuvvetli ve güçlü olmamız lazım.”

‘Ayağının bastığı yerde ot bitmeyen Kılıçdaroğlu…’

“Ayağının bastığı yerde ot bitmeyen Kılıçdaroğlu’nu ne olursunuz Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne sokmayın. 31 Mart akşamı ona zafer narası attırmayın.”