Soylu'nun korkusu diline vurdu: Anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirirler...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yerel seçimlerin partisi için önemini anlatırken "Allah muhafaza burada bir zafiyete uğrarsak bilesiniz ki anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan önümüzdeki 5 yılda getirirler." dedi.

Soylu'nun korkusu diline vurdu: Anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirirler...

AKP Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Ömer Arısoy ile birlikte Zeytinburnu’nda bir programa katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada bir konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın öven Soylu, Erdoğan’ın “dünyayı avucunun içi gibi bildiğini” öne sürüp şunları söyledi:

“17 yıldır Türkiye’yi yöneten bir yönetici, bir lider var. Bir taraftan başbakanlık yaptı bir taraftan cumhurbaşkanlığı yaptı. Kim ne hamle yapacak, bizim ne yapmamız lazım, ne yaparsak bizim memleketimize faydası olur? İşte bu dört buçuk yıl bizim açımızdan çok önemli. Ben İçişleri Bakanıyım, iç güvenlikten ve terörden sorumluyum. Asayişten, huzurdan, daha birçok meseleden. Bilesiniz ki eğer o dağlarda dik yürüyorsak cesaretimden değildir, karakterimden, kişiliğimden değildir, milletimin verdiği reydendir, sandıktandır, milli iradedendir. Yoksa 6 yaşındaki bir çocuğun eline taş verirler, taş atarlar, kaymakamı, valiyi sokağa çıkartmazlar. Siyasal istikrarımızı kaybederiz. Önümüzdeki 5 yıl başımızda boza pişirirler. Nasıl bir oyun kurulduğu belli zaten. Adam açık etti kendisi söyledi. ‘Kürdistan’da biz kazanacağız’ dedi. Batı’da AK Parti ve MHP’ye kaybettireceğiz dedi. İstanbul’da, Ankara’da, Adana’da, İzmir’de vereceğimiz oylar Silopi’de, Eruh’ta karşılığını bulacak.”

Yerel seçimlerde belediye başkanı adaylarının “nitelikli” olması gerektiğini belirten Soylu, “Biz hangi seçimde beka dedik? 2009 seçimine girdik, beka mı dendi? MHP beka mı dedi? 2014 seçimine girdik, 17-25 Aralık’tan sonra, bu bir beka seçimi miydi? Hayır. MHP beka seçimi mi dedi? Hayır. Biz niye bir araya geldik o zaman? Elbette ki yerel yönetici önemli, bilgili olması, dürüst olması, partisinin kuvvetli olması, bunların hepsi önemli. Meseleyi bilmesi, hizmetkarlığın nasıl olabileceğini, bunların hepsini bilmesi önemlidir ama esas itibarıyla Allah muhafaza burada bir zafiyete uğrarsak bilesiniz ki anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan önümüzdeki 5 yılda getirirler. Bu kadar açık ve nettir.” şeklinde konuştu.