Süleyman Soylu seviyesi: Erdoğan'a topu verin Kılıçdaroğlu'nun çatalına bir çaksın

AKP'nin "şahin"likte Tayyip Erdoğan'dan geri kalmamaya çalışan ismi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İzmir'deki konuşmasında ağzını bozdu.

Süleyman Soylu seviyesi: Erdoğan'a topu verin Kılıçdaroğlu'nun çatalına bir çaksın

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, partisinin yerel seçim çalışmaları kapsamında, AKP Tire İlçe Başkanlığı önündeki seçim otobüsü üzerinde konuştu.

“Türkiye’nin güçlenmesinden, yerli üretiminden rahatsız olanlar bulunduğu”nu ileri süren Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yüklenip argo ifadelere başvurdu.

Soylu, “Şu Tayyip Erdoğan’ın ayağına topu verin de Kılıçdaroğlu’nun kalesinin 90’ına bir çaksın, bir de çatalına çaksın. Tireliler 4,5 yılda sıçrayalım, büyüyelim, zenginleşelim.” ifadelerini kullandı.

“Huzurlu bir Türkiye’yi, güvenli şehirleri hep beraber oluşturacaklarını iddia eden Soylu, “Belediyelerinize PKK’yı musallat etmeyin ne olursunuz. Eyvah para etmez sonra. 1 Nisan’dan sonra eyvah para etmez. Gelin güçlü Türkiye’yi, özgür, bağımsız Türkiye’yi, ideallerimizi, yeni otomobili, yerli uçağı da yapalım. Desteğinize ihtiyacımız var. Mücadelemizi görüyorsunuz, boynumuzu Kandil’in önünde eğik bırakmayın. Pensilvanya denilen o haine bizi güldürmeyin. Hainler karşısında ellerimizi bağlı bırakmayın. Bize güç verin. Bu memleketin sahibi sadece yerin üstündeki bizler değiliz. Yerin altındakiler de var. Onların bizlere yaptıkları, bıraktıkları.. Onun için bu oyuna gelememek gerekir. Bu tuzağa gelmemek gerekir. CHP’nin PKK’ya yaptığı taşıyıcı anneliğe hep beraber son vermek gerekir. Onlara bu gücü vermemek lazım. Geçen seferki gibi olmaz. Ayaklarını attılar mı, tırnaklarını tutturdular mı bir daha çıkmazlar. Ben bunları iyi tanıyorum. Benden sonra geleceklere sorun, bunları yanınıza aldınız mı, bunlarla beraber yürüyor musunuz, bunlarla kol kola mısınız diye sorun.” dedi.