Süleyman Soylu: İmamoğlu ve Yavaş 'PKK lanet bir terör örgütüdür' desin

Süleyman Soylu CHP'nin Ankara ve İstanbul adaylarına yönelik '''İmamoğlu ile Ankara'daki Mansur Yavaş çıksın şunu söylesinler ya; 'PKK lanet bir terör örgütüdür. Bunların da, bunların getireceği oyun da Allah belasını versin.' desinler. '' ifadelerinde bulundu.

Süleyman Soylu: İmamoğlu ve Yavaş 'PKK lanet bir terör örgütüdür' desin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, MHP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı tarafından 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Cumhur İttifakı Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı ve Meclis Üyesi adaylarının tanıtıldığı “Beka için Milli Karar Cumhur için İstikrar” programına katıldı.

Soylu programda yaptığı konuşmasında “İmamoğlu ile Ankara’daki Mansur Yavaş çıksın şunu söylesinler ya; ‘PKK lanet bir terör örgütüdür. Bunların da, bunların getireceği oyun da Allah belasını versin’ desinler. ‘Terör örgütü cenazesine giden Sezgin Tanrıkulu’ndan ve onun gibi milletvekillerinden nefret ediyorum. Onlarla aynı parti altında bulunmaktan tiksiniyorum.’ Hadi desinler ya.” sözlerine yer verdi.

‘Beka’ tartışmalarına değinen Soylu, “Önümüzde büyük bir seçim var. Bize diyorlar ki ‘Niçin bekaseçimi diyorsunuz?’ Çok net ve çok açık bir şekilde, bu seçim bir beka seçimidir. Bu seçim ne 2014’tür ne de 2009’dur. Biz MHP ile bir araya gelip bundan önceki yerel seçimlerde ‘gelin birlikte bir ittifak kuralım.’ demedik. İhtiyaç da duymadık belki ama bugün diyoruz. Biz o gün ‘beka’ demedik hep birlikte ama bugün ‘beka’ diyoruz. Bunun bir sebebi var.” dedi.

Soylu konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Şimdi de ondan daha tehlikeli bir şeyi yapıyorlar. Kendilerine truva atları bulmuşlar. İstanbul’da İmamoğlu, Ankara’da Mansur Yavaş, İzmir’de başka bir isim. Truva atları bulmuşlar, bu truva atlarıyla beraber acaba kalelerin içerisine girip içlerinden çıkabilecek HDP ve PKK’larla birlikte başka bir fitne tohumu ortaya koyabilir miyiz, koyamaz mıyız? Dertleri tamamen bu. O zaman biz niye Doğu ve Güney Doğu’da 94 tane belediyeyi bir sabah operasyonuyla beraber görevden aldık? Niye terörün şah damarını kestik? Biz ne anlatacağız bu insanlara? İyi ya Kılıçdaroğlu alacak Doğu ve Güneydoğu’da bizim tasfiye ettiğimiz bir süreci büyük şehirlerde canlandıracak. Bizim teslim ettiğimiz 299 tane HDP’li ve PKK iltisaklı bugün karşımızdaki şer cephesinin genel meclis ve belediye meclisi listelerindedir. Bir tehlike bekliyor Türkiye’yi. Bunu bütün arkadaşlarımıza anlatmamız lazım.”

‘Tanrıkulu gibi milletvekilleriyle aynı parti altında olmaktan tiksiniyorum desinler’

Süleyman Soylu, CHP’nin İstanbul ve Ankara adaylarına ise “İmamoğlu ile Ankara’daki Mansur Yavaş çıksın şunu söylesinler ya; ‘PKK lanet bir terör örgütüdür. Bunların da, bunların getireceği oyun da Allah belasını versin.’ desinler. ‘Terör örgütü cenazesine giden Sezgin Tanrıkulu’ndan ve onun gibi milletvekillerinden nefret ediyorum. Onlarla aynı parti altında bulunmaktan tiksiniyorum.’ Hadi desinler ya.” sözleriyle seslendi.

Soylu, “Tek bir amaçları var. Şehirlerimizin huzurunu altüst etmek. ‘Siz bizi Doğu ve Güneydoğu’da PKK olarak tasfiye edersiniz ha, biz sizin kalbinize giriyoruz şimdi.’ diyecekler, ‘büyükşehirlerinize giriyoruz.’ Bunun da truva atı bellidir. Bu kadar açık ve net.” ifadelerinde bulundu.