Süleyman Soylu: Çukur ve Adana Sıfır Bir dizilerine çattı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Lanet bir dizi var ‘Çukur’ diye. Onun kadar olamıyorsak yazıklar olsun. Bir de ‘Adana Sıfır Bir’ diye dizi var. İkisinin etki alanı kadar etki alanı oluşturamıyorsak yandık” ifadesini kullandı.

Süleyman Soylu: Çukur ve Adana Sıfır Bir dizilerine çattı

İçişleri Bakanı Soylu, Antalya’nın Kundu Turizm Bölgesi’ndeki Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı Tesisleri’nde gerçekleştirilen İl Afet ve Acil Durum Müdürleri Türkiye Afet Müdahale Planı Değerlendirme Toplantısı’nda konuştu.

ÇUKUR VE ADANA SIFIR BİR

Soylu, afetle mücadelenin sadece tek bir kurumun yapabileceği bir şey olmadığını belirterek, “Her kurumun kendi adına üretmesi gereken tedbirler, atması gereken adımlar söz konusudur. Lanet bir dizi var ‘Çukur’ diye. Onun kadar olamıyorsak yazıklar olsun. Bir de ‘Adana Sıfır Bir’ diye dizi var. İkisinin etki alanı kadar etki alanı oluşturamıyorsak yandık. Bu iki dizi çocuklarımızı zehirliyor. İnsanımızı kendi kültüründen uzaklaştırıyor. Ben de hayretle bakıyorum ‘Üniversite hocaları ne işe yarıyor?’ diye. ‘Bu işle ilgili kültür adamları ne yapıyorlar?’ diye. Özellikle bu dizilerle alakalı ne ortaya koyuyorlar? Bizim çocuklara öğretmemiz gereken bambaşka bir şeyken çocuklarımızı birileri zehirliyor. Buna maalesef bakıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimizin yönünü hayra, doğru işlere döndürmeliyiz. 5 vakit namazda okunan gibi sırat-ı müstakime döndürmeliyiz”

YAPIMCI ARMAĞAN ÇAĞLAYAN’DAN CEVAP

Soylu’nun sözlerine twitterdan yanıt veren Armağan Çağlayan “Çukur ve Adana 01 hangi kültürü anlatıyor ki? Tam olarak da, “Türkiye’nin sokak kültürünü ve jargonunu” anlatmıyor mu?Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Sen Anlat Karadeniz çok uygunsa demek Türk kültürüne !” dedi