Şule Çet davasında ikinci duruşma bugün

Ankara’daki bir plazanın 20’nci katından şüpheli şekilde 'düşerek' yaşamını yitiren Şule Çet’in davasında 2’nci duruşma bugün görülecek.

Şule Çet davasında ikinci duruşma bugün

Üniversite öğrencisi 22 yaşındaki Şule Çet, 29 Mayıs 2018’de Ankara’da bir plazanın 20. katından düşerek şüpheli bir şekilde yaşamını yitirdi. Binadan aşağı atılarak öldürüldüğünden şüphe edilen Şule’nin katil zanlıları Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın yargılandığı davaya bugün Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edilecek.

Dava öncesi ise olayın bir numaralı şüphelisi Çağatay Aksu mahkemeye tepki çekecen bir dilekçe verdi. Dilekçede, Şule ile babası İsmail Çet arasındaki banka hesap hareketlerinin incelenmesi talep edildi. Babanın kızına para göndermediği öne sürülerek bu durumun “Çet’in psikolojisini etkileyebileceği” iddia edildi.

“SUÇTAN KURTULMA ÇABASI”

Birgün’ün haberine göre Şule Çet davası avukatı Umur Yıldırım talebe tepki göstererek, “Bu zamana kadar cinayete, intihar süsü verebilmek için gerçeğe aykırı birçok beyanda bulundular” derken “Gelinen noktada faillerin yeni savunması Şule’ye babasının para göndermediği için intihar ettiği gibi izahtan vareste bir beyan. Şule zaten faillerin yanında günlüğü 120 TL’den çalışıyor, devletten öğrenci kredisi alıyordu. Üstelik babası da para gönderiyordu. Yani aylık 3 bin TL’ye ye yakın bir geliri vardı. Bu bir öğrenci için muazzam bir rakamdır. Kaldı ki hangi birimiz babamız para göndermediği için intihar ettik? Katil zanlılarının suçtan kurtulmaya yönelik beyanları bizleri gerçekten şaşırtıyor.” ifadelerini kullandı.

İKD’DEN AÇIKLAMA

Dava öncesi İlerici Kadınlar Derneği (İKD) de bir açıklama yaparak “Şule Çet’in yarın yapılacak duruşmasının takipçisi olduğumuzu ve bu davanın aynı zamanda kadınların gericilik ile olan hesaplaşması olduğunu biliyoruz. Kadın katillerinin cezalarını alana dek bu mücadeleyi vereceğimizi İKD olarak ilan ediyoruz.” dedi.