Şule Çet davasında bilimsel mütalaa: 4 metre ileri düşmesi için atılması gerekir

Ankara’da 29 Mayıs 2018’de bir plazada öldürülen Şule Çet’in, mahkemeye verilen bilimsel mütalaa raporuna göre, plazanın 20. katından itildiği kanıtlandı.

Şule Çet davasında bilimsel mütalaa: 4 metre ileri düşmesi için atılması gerekir

Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın tutuklu yargılandıkları davanın dünkü 3. duruşmasında Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’ne, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağlar Özdemir tarafından hazırlanan 52 sayfalık uzman mütalaası ve bir adet CD’den oluşan rapor sunuldu.

Raporda Şule Çet’in düştüğü yer ile bina arasında 4 metre mesafe olduğu belirtilerek “Şule Çet’in, serbest düşme ile yatay planda yaklaşık 4 metrelik bir mesafeyi kat etmesi mümkün olmayıp, bu mesafenin kat edilebilmesi için Şule Çet’in başka kişi ya da kişilerce pencereden boşluğa doğru atılması ya da kendisini ittirmesi sureti ile bir hız kazanması gerekmektedir” ifadeleri kaydedildi.

Rapor aynı zamanda Aksu’nun onu kurtarmaya çalıştığı yalanını da çürütüyor. Raporda Aksu’nun Çet’i koşup havada yakalaması için yeterli zaman bulamayacağı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

“42 numara ayakkabı giyen minyon tipli bir erkeğin, 4,5- 5 metrelik mesafeyi hızla kat ederek sehpa ile cam çerçeve arasına girmesi, düşmekte olan bir kişiyi tutma mücadelesi vermesi, başarılı olamaması, takiben camı tekmelemesi ve olay yerinin gösterildiği şekilde kalması mümkün bulunmamaktadır.”

Rapora göre Aksu’nun tüm anlatımlarının yalan olduğu bilimsel bulgularla ortaya çıkıyor.