Şule Çet davasında 5. duruşma

Patronu tarafından öldürülen üniversite öğrencisi Şule Çet davasının 5. duruşması bugün görülüyor. Yeni belgelerin de mahkemeye sunulduğu davada savcı mütaalasını açıkladı.

Şule Çet davasında 5. duruşma

Ankara’da Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet’in ölümüne ilişkin iki sanık hakkında “cinayet”, “nitelikli cinsel saldırı” ve “hürriyeti tahdit” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39’ar yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın beşinci celsesi başladı.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand ile Şule Çet’in babası İsmail Çet, aile yakınları, tarafların avukatları ile davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı katıldı. Duruşmayı aralarında milletvekillerinin de bulunduğu çok sayıda kişi takip etti.

Duruşma öncesinde çeşitli kadın örgütleri adliye önünde “Erkek adalet değil, gerçek adalet”, “Şule Çet için adalet istiyoruz” yazılı pankartlar açtı.

Duruşmada ilk olarak Şule Çet’in erkek arkadaşı Furkan Cınkır tanık olarak dinlendi. Şule Çetile olaydan 4 gün kadar önce işyerinde görüştüklerini belirten Cınkır, mahkeme heyetinin sorusu üzerine Şule’nin psikolojik bir rahatsızlığı olmadığını ve ilaç kullanmadığını söyledi.

‘AĞZINI SIKI TUT’ MEKTUBU

Duruşmada ayrıca sanık Berk Akand’ın avukatı Paşa Büyükkayaer’in, sanık Çağatay Aksu’nun Akand’a yazdığı mektupları dosyaya sunduğu belirtildi. Cezaevinde birbirlerine mektup yazdığı belirtilen sanıklardan Çağatay Aksu’nun Berk Akand’a “Ağzını sıkı tut”, “Ya beraber çıkarız ya beraber batarız” diye yazdığı öğrenildi.

Şule Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, bu mektupların 1 yıldır neden ortaya çıkmadığını ve şimdi sunulduğunu sordu. Esas hakkında mütalaaya karşı beyanlarını sunan Avukat Yıldırım, sanıkların üzerlerine atılı suçların nitelikli hallerinden cezalandırılmalarını ve hiçbir indirim uygulanmamasını talep etti.

MÜEBBET İSTEMİ

Davanın savcısı mütalaasını açıkladı. Savcı, bir sanığın kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet, diğerinin aynı suça yardımdan 20 yıla kadar hapsini istedi.

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet, 29 Mayıs 2018’de Ankara’daki bir plazanın 20’nci katından düşerek yaşamını yitirmiş, olayla ilgili Çağatay Aksu ve Berk Akand hakkında “cinayet”, “nitelikli cinsel saldırı” ve “hürriyeti tahdit” suçlarından dava açılmıştı.