Sudan'da ordu protestoculara ateş açtı: Hayatını kaybedenlerin sayısı 100'e yükseldi

Hartum'dan protestocuların askeri karargahların karşısına kurduğu kampa güvenlik güçlerinin saldırması sonucu en az 100 kişinin öldüğü, bunların 40'ının bedenlerinin Nil Nehri'nden çıkarıldığı aktarılıyor.

Sudan'da ordu protestoculara ateş açtı: Hayatını kaybedenlerin sayısı 100'e yükseldi

Sudan’daki muhalif gruplar arasında yer alan doktorlar, ordunun başkent Hartum’daki göstericilere saldırmasının ardından ölü sayısının 100’e yükseldiğini ve Nil Nehri’nden 40 cesedin çıkarıldığını söyledi.

Sudanlı Doktorlar Yönetim Kurulu, Facebook’ta paylaştıkları bir mesajda “Dün Nil Nehri’nden 40 şehidimiz çıkarıldı” ifadesini kullandı.

BBC’de yer alan habere göre, grup yetkililerinden biri, hastanedeki cesetleri teşhis ettiklerini ve ölü sayısının 100’ü bulduğunu söyledi.

Ülkedeki şiddet olayları, Pazartesi günü iktidardaki Geçici Askeri Konsey’in emriyle göstericilere askerlerin ateş açmasıyla başlamıştı.

Hartum sakinleri, Acil Destek Güçleri adı verilen milis grupların sokaklarda dolaşıp korku saldığını ve sivillere saldırdığını söylüyor. Bu milislerin, 2003’te Batı Sudan’daki Darfur krizi sırasında kötü ün salan ve Cancavid adıyla bilinen milislerin devamı olduğu ifade ediliyor.