Star'ın şefi Albayrak: Be hey ahmaklar... Sudan'daki darbe Türkiye'ye darbedir

HDP'nin TBMM Başkanvekili Mithat Sancar, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) önünde yaptığı açıklamada KHK'lı adaylara mazbata verilmeyeceğinin duyurulduğu yerlerde seçimlerin yenilenmesi için başvuruda bulunacaklarını açıkladı.

Star'ın şefi Albayrak: Be hey ahmaklar... Sudan'daki darbe Türkiye'ye darbedir

Sudan Ordusu, Devlet Başkanı Ömer el Beşir’in tutuklandığını, 2 yıllık bir geçiş döneminin başladığını ve üç aylık olağanüstü hal ilan edildiğini açıkladı.

Askeri hareketliliğin devam ettiği ülkede Başbakanlık ofisi, Parlamento ve mevcut Ulusal Güvenlik Konseyi de feshedilirken, Türkiye’deki yandaşlar da yaşananlardan AKP’ye mağduriyet payesi çıkarmaya başladı.

AKP’nin yayın organlarından Star’ın Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Sudan’da yaşananlar üzerine Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, iktidarın Suriye politikasını “Suriye’de ne işimiz var” diyenler şimdi daha uzakta(!) olan Sudan’daki darbe için “Bundan bize ne” diyebilir. Hatta “El Beşir” hınçları sebebiyle “Oh…” çekebilir.” diyerek meşrulaştırmaya çalışırken “Be hey istiklal ve istikbal düşmanı ahmaklar… Bu, doğrudan Türkiye’ye darbedir.” ifadelerini kullandı.

1989’da darbeyle iktidara gelen Ömer el Beşir, son dönemde halkın açlık ve yoksulluğa karşı büyük öfkesinin hedefi olmasının yanı sıra, Darfur Katliamı gerekçesiyle Lahey’deki Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından suçlanıyordu. Mahkeme, El Beşir’in İstanbul’da bulunduğu sırada tutuklanması için Türkiye’den talepte bulunmuştu. Buna karşılık Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beşir’i teslim etmemişti.