Star yazarı, Putin ve Erdoğan için 'Nobel Barış Ödülü' hayalini yazdı

Star yazarı Zentürk, Putin ve Erdoğan için 'Nobel Barış Ödülü' istediği yazısında, bu yolda başlangıç noktası olarak "Beşar Esad'ın bir uçakla ülkesinden uzaklaştırılmasını" önerdi.

Star yazarı, Putin ve Erdoğan için 'Nobel Barış Ödülü' hayalini yazdı

AKP’nin yayın organlarından Star gazetesinde Suriye’deki durumun “çözüm”ü için skandal bir öneri dile getirildi.

Gazetenin yazarlarından Ardan Zentürk, konuyla ilgili yazısında hedefin “Esedsiz bir Suriye” olduğunu savunurken, Putin ve Erdoğan’ın bu yolda Nobel Barış Ödülü alabileceğini, bunun için de Esad’ın ailesiyle birlikte bir uçağa konulup “Rusya’nın bir yerlerine götürülmesini” istedi.

Yandaş yazar, Suriye’nin meşru yönetimini hedef aldığı yazısında, yeni dönemde Suriye ordusunun ana bileşenini de şimdilerde “Suriye Milli Ordusu” adını kullanan ÖSO’cuların oluşturması gerektiğini belirtti.

Zentürk’ün provokatif yazısından bir bölüm şöyle:

“Beşar, savaşı kazandığını düşünüyor, bu onu, kendisi gibi düşünmeyen herkese karşı daha saldırgan kılacaktır.

Bu saldırganlığı önleyecek tek güç, Türkiye ile Suriye muhalefeti arasındaki samimi işbirliğidir.

Hedef, Esed’siz bir Suriye’nin kurulmasıdır.

Baas’ın içindeki savaş suçlarına bulaşmamış aklı başında isimlerin öne çıkacağı, “geçici hükümet konseyi”nin kurularak hem yeni anayasanın yazılması hem de kalıcı ateşkes ve istikrarın kurulmasının önünün açılacağı bir dönemden söz ediyorum.

Türkiye için Suriye Milli Ordusu, geleceğin Suriye ordusunun ana bileşenidir, bu ülkenin İran desteğindeki Şii milislerin çekirdeğini oluşturduğu bir orduya sahip olması asla kabul edilemez.

Hedef, PKK ve DEAŞ kadar Hizbullah, Şebbiha ve Devrim Muhafızları’ndan arınmış Suriye’dir.

Putin ve Erdoğan’ı birlikte NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜ alırken görmek isteriz.

Bunun başlangıç noktası, Rusya’nın Beşar Esed, ailesi ve yakınlarındaki oligarkları bir uçağa koyup Rusya’nın bir yerlerine götürmesidir.”

Geçtiğimiz hafta, yine aynı gazetede yazan Eski Başbakan Yardımcısı AKP’li Yalçın Akdoğan da Tayyip Erdoğan’a Nobel Barış Ödülü’nün verilmesini istemişti: