Star yazarından itiraf: FETÖ Ergenekon'u ezmek için kullanıldı

AKP'li yazar Yakup Köse, Star'daki yazısında Fethullahçı yapılanmanın Ergenekon'a karşı kullanıldığını itiraf etti.

Star yazarından itiraf: FETÖ Ergenekon'u ezmek için kullanıldı

AKP’nin yayın organı Star gazetesinin yazarlarından, İBDA-C hükümlüsü Yakup Köse Ergenekon davasında tüm sanıkların beraatine karar verilişiyle ilgili yazısında çarpıcı bir itirafta bulundu.

Yandaş yazar, mahkemenin böyle bir örgüt olmadığına hükmederek sanıkların hepsini “örgüt üyeliği” suçlamasından beraat ettirdiği davayla ilgili olarak karara tepki gösterirken AKP’nin süreçteki siyasi rolünü ve dönemin Fethullahçı yargısıyla ortaklığını da faş etti.

Davanın çöküşünün resmi olarak da ilan edilmesine anlamına gelen kararın aksine  ‘darbe’ iddiasını devam ettiren yazar “Darbe yapmalarına izin verilmedi, yapamadılar.” derken yargıdaki Fethullahçı yapılanmanın da Ergenekon’a karşı kullanıldığını söyledi.

Bir diğer kurgu dava olan Balyoz’u da sahiplenen yazar, AKP’nin “Ergenekon ve Balyozcuları yargılayamadığından” yakınıp “Sadece o günlerin gazete manşetleri, televizyon konuşmaları bile bu güruhun darbecilikten yargılanmalarına yeter de artar ama nerede o çelik irade!” diye sitem etti.

Köse’nin yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Darbe yapmalarına izin verilmedi, yapamadılar. Onların ezilmesi için kullanılan Fethullahçı Terör Örgütü de birçok defa ve son olarak da 15 Temmuz gecesi tank tüfekle darbe yapmaya kalkıştı lâkin onlar da yapamadılar. Allah izin vermedi!..

“Cumhuriyet” adını verdikleri mitinglerle halkı sokağa dökmeye çalıştılar. Tanınmış kişilere yönelik suikastlar, linç girişimleri… “İyi ki ordu var”, “Genç subaylar rahatsız” manşetleri ve “Hayat tarzıma müdahale olursa dağa çıkar silâhlı mücadele veririm” konulu köşe yazılarıyla seçilmiş iktidara ve halka o dönem hep silâh gösterdiler!

Darbeye zemin hazırlamak için işledikleri onlarca şenâatı unutup Ergenekoncular için masum mu diyeceğim!

Darbe yapmalarına izin verilmedi, yapamadılar. Onların ezilmesi için kullanılan Fethullahçı Terör Örgütü de birçok defa ve son olarak da 15 Temmuz gecesi tank tüfekle darbe yapmaya kalkıştı lâkin onlar da yapamadılar. Allah izin vermedi!..

Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım’ın, “Darbeciler, Balyozcular, Ergenekoncular sırasını savdı, bu sefer FETÖ’cülere görevi devretti” sözleri aslında her şeyi ne de güzel özetliyor.

Ak Parti 28 Şubat darbecilerini yargılayamadığı gibi kendilerine darbe hazırlığı yapan Ergenekon ve Balyozcuları da yargılayamadı!

Sadece o günlerin gazete manşetleri, televizyon konuşmaları bile bu güruhun darbecilikten yargılanmalarına yeter de artar ama nerede o çelik irade!”